EN HU

Agrokémiai és Talajtani Intézet

Agrokémiai és Talajtani Intézet
Agrokémiai és Talajtani Intézet
Feltöltött közlemény:
513
DEA-ban:
513
OA:
137
Publikációs időszak:
2000-2025
2025
1.
Semsey, D., Nguyen, H. H. D., Seresné Törős, G., Papp, V. A., Pénzes, J., Vida, T., Béni, Á., Rai, M., Prokisch, J.: Analysis of fluorescent carbon nanodots synthesized from spices through thermal processes treatment.
Nanomaterials. 15 (8), 1-16, (cikkazonosító: 625), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
2.
Novák, T., Horváth, A., Csákiné, M. E., Fuchs, M.: Antropogén tényezők, folyamatok és bélyegek megjelenése és rendszerezése a talajok osztályozásában.
Agrokém. talajt. 2025 (2), 1-28, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Agronomy and Crop Science (2024)
Q4 Soil Science (2024)
3.
Muthu, A., Neji, C., Nguyen, H. H. D., Prokisch, J., Béni, Á.: Application of Machine learning for predicting survival outcomes of nano selenium dosage in different in-vivo and in-vitro models.
In: Reshaping Global Food Systems / Dongxiao Sun-Waterhouse, Paul Finglas, Sian Astley, Nandika Bandara, Elsevier, Glasgow, 21, 2025.
4.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Haneklaus, N., Aszalósné Balogh, R., Juhász, E. K., Kremper, R., Veres, S.: Application of phosphogypsum in wheat production in saline soil.
In: 60th Croatian and 20th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts. Ed.: Ivana Majic, Zvonko Antunovic, Krunoslav Zmaic, Bol, 52, 2025, (ISSN 2459-5543)
5.
Balláné Kovács, A., Haneklaus, N., Veres, S., Makleit, P., Aszalósné Balogh, R., Kremper, R., Béni, Á., Juhász, E. K.: Application of phosphogypsum in wheat production in sandy soil.
In: 60th Croatian and 20th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts. Ed.: Ivana Majic, Zvonko Antunovic, Krunoslav Zmaic, Bol, 26, 2025, (ISSN 2459-5543)
6.
Neji, C., Muthu, A., Huzsvai, L., Ungai, D., Seres, E., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing data to optimize soybean protein extraction.
LWT-Food Sci. Technol. 217, 1-12, (cikkazonosító: 117401), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2024)
7.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. 18 (11), 9423-9437, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
8.
Akuo, R., Okiria, A. L., Ssemugenze, B., Gumisiriya, C., Kabaale, P. F., Ocwa, A.: Assessment of electrical conductivity and germinability of groundnut genotype seeds.
Acta agrar. Debr. 1, 5-10, 2025.
9.
Kremper, R., Juhász, E. K., Novák, T., Kincses, S., Sándor, Z., Tállai, M., Béni, Á., Szabó, A., Szarvas, S., Balláné Kovács, A.: Assessment of Spring Oat Nitrogen Supply Based on Plant Sap Nitrate Concentration and SPAD Values.
Nitrogen. 6 (1), 1-13, (cikkazonosító: 19), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2024)
Q2 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (2024)
Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2024)
10.
Kocsis, I. A., Zsuposné Oláh, Á., László, Z., Juhász, E. K., Mokos, B., Tállai, M., Sándor, Z.: A teljes talaj-előkészítés hatása a feltalaj szervesanyagtartalmára erdőfelújítás esetén a Dél-Nyírségben.
In: Erdészeti Tudományos Konferencia Kiadványa 2024/ szerk. Czimber Kornél, Vágvölgyi Andrea, Kovács Gábor, Soproni Egyetem Kiadó, Sopron, 205-212, 2025. ISBN: 9789633345658
11.
Kátai, J.: Az intenzív tápanyag-utánpótlás hatása a talaj tulajdonságaira két trágyázási tartamkísérletben.
In: Kihívások és megoldások a szántóföldi növénytermesztésben: Prof. Dr. Pepó Péter 70 éves. Szerk.: Csajbók József, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 112-119, 2025. ISBN: 9789634907015
12.
Balláné Kovács, A., Juhász, E. K.: Az őszi búza mikroelemtartalmának változása egy műtrágyázási tartamkísérletben.
In: Kihívások és megoldások a szántóföldi növénytermesztésben: Prof. Dr. Pepó Péter 70 éves. Szerk.: Csajbók József, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 59-64, 2025. ISBN: 9789634907015
13.
Tóth, T., Szabó, S., Novák, T., Czigány, S., Kocsis, M., Makó, A., Gallai, B., Árvai, M., Mészáros, J., Balog, K.: Better management zoning with elevation than with three soil classifications in a periodically waterlogged plot.
Geoderma Reg. 40, 1-12, (cikkazonosító: 00927), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Soil Science (2024)
14.
Muthu, A., Nguyen, H. H. D., Prokisch, J., Béni, Á.: Biosynthesis of Selenium and Tellurium nanoparticles and their alloys using Lactobacillus casei: a sustainable approach to functional nutraceuticals.
In: 1st International Congress on Sustainable Food, Green Chemistry and Human Nutrition : GreenNutrifood2025 : Book of abstracts. Eds.: Filip Dujmić, Sven Karlović, Antonela Ninčević Grassino, University of Zagreb, Zagreb, 38, 2025. ISBN: 9789536893225
15.
Nguyen, H. H. D., Muthu, A., Elsakhawy, T., Sheta, M., Abdalla, N., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Carbon Nanodots-Based Sensors: A Promising Tool for Detecting and Monitoring Toxic Compounds.
Nanomaterials. 15 (10), 1-27, (cikkazonosító: 725), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
16.
Fekete, I., Berki, I., Lajtha, K., Béni, Á., Móricz, N., Várbíró, G., Madarász, B., Horváth, T., Juhos, K., Kotroczó, Z.: Changes in tree biomass and soil carbon pools of oak ecosystems along a climate gradient in a Central European region.
Plant Soil. [Epub ahead of print], 1-19, (cikkazonosító: 07540), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science (2024)
Q1 Soil Science (2024)
17.
Gumisiriya, C., Kremper, R., Juhász, E. K., Tamás, A., Béni, Á., Balláné Kovács, A.: Changes of plant available nutrients in response to long-term NPK fertilizer application and tillage on chernozem soil.
In: Agriculture and Food, 13th International Conference, International Scientific Events, Burgas, ?, 2025.
18.
Seresné Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Prokisch, J.: Comparative Analysis of Freeze-Dried Pleurotus ostreatus Mushroom Powders on Probiotic and Harmful Bacteria and Its Bioactive Compounds.
J. Fungi. 11 (1), 1-16, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2024)
Q2 Microbiology (medical) (2024)
Q1 Plant Science (2024)
19.
Ferroudj, A., Muthu, A., Sári, D., Seresné Törős, G., Béni, Á., Czeglédi, L., Knop, R., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Comparative Study of Red and Grey Selenium Nanoparticles on Organ-Specific Selenium Deposition and Growth Performance in Japanese Quails.
Nanomaterials. 15 (11), 1-14, (cikkazonosító: 801), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
20.
Ferroudj, A., Muthu, A., Sári, D., Seresné Törős, G., Béni, Á., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Developing an egg model for selenium nanoparticle testing.
Acta Aliment. 2025, 1-10, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Food Science (2024)
21.
Gulyás, G., Czeglédi, L., Kokas, M., Török, E., Brassó, D. L., Béni, Á., Kiss, A.: Effects of herbal plant supplementation on immunity and antioxidant status in mid-lactation dairy cows.
Anim. Feed Sci. Technol. 330, 1-13, (cikkazonosító: 116544), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Animal Science and Zoology (2024)
22.
Sándor, Z., Kincses, S., László, Z., Kocsis, I. A.: Examination of the plant nutrient content of black locust (Robinia pseudoacacia L.) in reforestation with soil nutrient replacement in Hungary.
In: Achieving forest establishment success at scale: conference handbook, IUFRO, Scion, Rotorua, 49, 2025.
23.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Bákonyi, N., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S.: Fermented Deproteinized Alfalfa Juice Modified with Fly Ash Filtrate as an Alternative Nutrient Source for Winter Wheat (Triticum aestivum L.).
Agronomy-Basel. 15 (2), 339-356, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
24.
Nguyen, H. H. D., El-Ramady, H., Seresné Törős, G., Muthu, A., Elsakhawy, T., Abdalla, N., Alibrahem, W., Kharrat Helu, N., Prokisch, J.: Food-Derived Carbon Dots: Formation, Detection, and Impact on Gut Microbiota.
Foods. 14 (17), 1-21, (cikkazonosító: 2980), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2024)
D1 Health Professions (miscellaneous) (2024)
Q1 Health (social science) (2024)
Q2 Microbiology (2024)
Q1 Plant Science (2024)
25.
Muthu, A., Nguyen, H. H. D., Ferroudj, A., Prokisch, J., El-Ramady, H., Neji, C., Béni, Á.: Green Synthesised Carbon Nanodots Using the Maillard Reaction for the Rapid Detection of Elemental Selenium in Water and Carbonated Beverages.
Nanomaterials. 15 (15), 1-16, (cikkazonosító: 1161), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2024)
Q2 Materials Science (miscellaneous) (2024)
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem