EN HU

Mihály Kata

Mihály Kata
Élelmiszertudományi Intézet
Tudományos munkatárs 2016-

Teljes publikációs lista

2025
1.
Mihály, K., Nagy, A., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E. M.: A módosított légterű csomagolás meghosszabbíthatja a meggy friss fogyasztási időszakát.
In: 71. Növényvédelmi Tudományos Nap. Szerk.: Haltrich Attila, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 60, 2025.
2.
Mihály, K., Szalay, Z., Karaffa, E. M., Csótó, A.: Food Waste Assessment in Hungary.
In: Sustainable Network for agrofood loss and waste prevention, management, quantification and valorisation / Fernando Perez Rodriguez, Gianfranco Romanazzi, University Of Cordoba, Cordoba, 94, 2025.
2024
3.
Mihály, K., Nagy, A., Kovács, C., Takács, F., Romanazzi, G., Karaffa, E. M.: Cold storage may elongate the fresh consumption period of sour cherry (Prunus cerasus L.).
In: Innovations in Food Loss and Waste Management, Book of abstract. Szerk.: Gianfranco Romanazzi, Marwa Moumni, Department of Agricultural Food and Environmental Sciences, Universita Politecnica delle Marche, Ancona, 68, 2024.
4.
Mihály, K., Pál, K., Nagy, A., Romanazzi, G., Takács, F., Karaffa, E. M.: Effect of chitosan as a basic substance on postharvest pathogens and shelf life of sour cherries.
In: International Symposium on Postharvest Pathology: Next Frontiers for Improved Knowledge and Management of Postharvest Disease. Ed.: Kerry Everett, International Society for Horticultural Science (ISHS), Leuven, 64, 2024.
5.
Karaffa, E. M., Mihály, K., Nagy, A., Pál, K., Peles, F., Zabiák, A., Kovács, C., Takács, F., Romanazzi, G., Holb, I.: Effects of storage conditions, cultivars, and production systems on fruit decay incidence of Sour Cherry (Prunus cerasus L.) fruit after shelf-life conditions.
Agronomy-Basel. 14 (10), 1-21, (cikkazonosító: 2212), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
6.
Pócsik-Sáfrány, K., Ansaroudi, R. S., Zabiák, A., Mihály, K., Csótó, A., Karaffa, E. M.: The effect of washing on the shelf-life parameters of spinach (Spinacia oleracea L.).
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 131-135, 2024.
2023
7.
Toffolatti, S. L., Davillerd, Y., D'Isita, I., Facchinelli, C., Germinara, G. S., Ippolito, A., Khamis, Y., Kowalska, J., Maddalena, G., Marchand, P. A., Marcianò, D., Mihály, K., Mincuzzi, A., Mori, N., Piancatelli, S., Karaffa, E. M., Romanazzi, G.: Are Basic Substances a Key to Sustainable Pest and Disease Management in Agriculture? An Open Field Perspective.
Plants-Basel. 12 (17), 1-23, (cikkazonosító: 3152), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
8.
Zabiák, A., Kovács, C., Takács, F., Pál, K., Peles, F., Fekete, E., Karaffa, L., Mihály, K., Flipphi, M., Karaffa, E. M.: Diaporthe and Diplodia species associated with walnut (Juglans regia L.) in Hungarian orchards.
Horticulturae. 9 (2), 1-15, (cikkazonosító: 205), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Horticulture
Q2 Plant Science
9.
Mihály, K., Karaffa, E. M., Pál, K., Takács, F.: Kitozános készítmények hatékonysága a meggy romlását okozó penészgombái ellen.
In: 28. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum/10th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen: Program - Programme. Szerk.: Tarcali Gábor, Biró Györgyi, Csüllög Kitti, Növényvédelem Oktatásának Fejlesztéséért Alapítvány (NOFA), Debrecen, 110-111, 2023.
10.
Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E. M., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
11.
Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E. M., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 117-126, 2023. ISBN: 9789634905257
2022
12.
Mihály, K., Szőllősi, E., Homoki, J., Nagy, A., Takács, F., Karaffa, E. M.: The possibilities for Hungarian sour cherries for storage and elongation of fresh consumption.
In: Program and Book of Abstracts, Innovation and advanced technologies for managing postharvest pathogens / Nikolaos Tzortzakis, Chris Watkins, Haissam Jijakli et al, International Society for Plant Pathology, Limassol, Cyprus, 145, 2022.
2021
13.
Mihály, K., Kovács, C., Nagy, A., Takács, F., Karaffa, E. M.: Comparison of the shelf life and surface mold population of Hungarian Prunus cerasus cultivars following different pre- and posthavest treatments.
Acta Hortic. 1325, 347-356, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Horticulture
2020
14.
Takács, F., Mihály, K., Kovács, C., Karaffa, E. M.: Comparison of the shelf life and surface mold population of Hungarian Prunus cerasus cultivars following different pre- and postharvest treatments.
In: Vth International Symposium on Postharvest Pathology : Book of abstracts, Université de Liège, Liège, 167, 2020.
15.
Mihály, K., Karaffa, E. M., Kovács, C., Takács, F.: Effect of different storage methods for the self-life and the fungal populations of the Hungarian sour cherry cultivars.
Acta Hortic. 59, 427-432, (cikkazonosító: 1275), 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Horticulture
16.
Mihály, K., Takács, F., Nagy, A., Karaffa, E. M.: Kitozán alapú kezelés hatása a maggy polcállóságára.
In: 66. Növényvédelmi Tudományos Napok 2020. Szerk.: Haltrich Attila, Varga Ákos, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 94, 2020.
2019
17.
Alexa, L., Mihály, K., Kerekes, G., Nagy, T., Takács, F., Karaffa, E. M.: Antioxidáns hatású vegyületek mennyiségének változása tárolás és preharveszt kezelések függvényében három magyarországi meggyfajta eredményei alapján.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 11, 2019. ISBN: 9786155606090
18.
Mihály, K., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E. M.: Pre- and postharvest technologies to extend the shelf life of Prunus cerasus.
Agrártud. Közl. 1, 85-89, 2019.
19.
Mihály, K., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E. M.: Szüret előtti növényvédelmi kezelések hatása a meggy romlást okozó gombapopuláció összetételére és polcállóságára.
Növényvédelem. 55 (1), 18-28, 2019.
20.
Mihály, K., Takács, F., Karaffa, E. M.: The effectiviness of different storage methods for the shelf-life and the fungal populations of the Hungarian tart cherry varieties.
In: XXV. National Congress Italian Phytopathological Society (SIPaV) : Book of abstracts, Universita degli Studi di Milano, Milan, 105, 2019.
2018
21.
Karaffa, E. M., Mihály, K., Kovács, C., Takács, F.: Developing pre- and postharvest technology for the fresh fruit storage of tart cherry (Prunus cerasus l.).
In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 11, 2018. ISBN: 9789634900245
22.
Mihály, K., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E. M.: Preharvest treatments modified surface molds population and the shelf life of tart cherry (Prunus cerasus L.).
In: XXIV. National Congress Italian Phytopathological Society (SIPaV): Book of abstracts. Ed.: by Gianfranco Romanazzi, Lucia Landi, Sergio Murolo, Erica Feliziani, Valeria Mancini, Luisa Rubino, Università Politecnica Delle Marche, Ancona, 134, 2018.
23.
Mihály, K., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E. M.: Preharvest treatments modified surface molds population and the shelf life of tart cherry (Prunus cerasus L.).
J. Plant Pathol. 100 (3), 637, 2018.
24.
Mihály, K., Mohos, C., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E. M.: Preharveszt kezelések hatása a meggy polcállóságára és a felületén megtalálható penész telepképző egység mennyiségére.
In: 64. Növényvédelmi Tudományos Napok: Absztrakt és poszter kötet. Szerk.: Haltrich Attila, Varga Ákos, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 63, 2018.
25.
Mihály, K., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E. M.: The gamma radiation modified rottening fungal poulation and shelf-life of the tart cherry (Prunus cerasus).
In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 40-41, 2018. ISBN: 9789634900245
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem