EN HU

Csapó János

Csapó János

Publication list

Uploaded publications:
109
Publications in DEA:
109
OA:
61
Date range:
2004-2022
2022
1.
Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel.
In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 24, 2022, 2734-7109 ISBN: 27347109
2.
Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rost és a rezisztens keményítő mennyiségének meghatározása különböző analitikai-kémiai módszerekkel.
In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 25, 2022. ISBN: 27347109
3.
Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: The role of selenium in nutrition and the manufacturing of selenium-enriched milk.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 15 (1), 84-93, 2022.
2021
4.
Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának meghatározása fotometriás módszerekkel.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 80, 2021. ISBN: 9786155586996
5.
Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának meghatározása fotometriás módszerekkel.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021: Tanulmánykötet I.. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 133-143, 2021. ISBN: 9786158199117
6.
Nagy, R., Máthé, E., Csapó, J., Sipos, P.: Modifying Effects of Physical Processes on Starch and Dietary Fiber Content of Foodstuffs.
Processes. 9 (1), 1-16, 2021.
Journal metrics:
Q3 Bioengineering
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q3 Process Chemistry and Technology
2020
7.
Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Zurbó, Z., Csapó, J.: Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 1. rész = Determination of amino acid composition of foods by photometric methods, Part 1 : A tirozin, a triptofán és a fenilalanin meghatározása = Determination of tyrosine, tryptophan and phenylalanine.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (3), 3105-3116, 2020.
Journal metrics:
Q4 Food Science
8.
Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Zurbó, Z., Csapó, J.: Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 2. rész - A metionin, a cisztin, a lizin és az arginin meghatározása = Determination of amino acid composition of foods by photometric methods, Part 2 - Determination of methionine, cystine, lysine and arginine.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (4), 3177-3187, 2020.
Journal metrics:
Q4 Food Science
9.
Zurbó, Z., Csapó, J.: Prebiotikumok előállítása a laktóz-almasav és a laktóz-citromsav reakciójával.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (2), 2963-2969, 2020.
Journal metrics:
Q4 Food Science
10.
Zurbó, Z., Csapó, J.: Preparation of prebiotics by lactose-malic acid and lactose-citric acid reaction.
Elelmiszervizsgalati Kozlemenyek. 66 (2), 2970-2975, 2020.
Journal metrics:
Q4 Food Science
11.
Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tejtermékek előállítása.
In: Tavaszi Szél - Spring Wind 2019. Szerk.: Bihari Erika, Molnár Dániel, Szikszai-Németh Ketrin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-54, 2020. ISBN: 9786155586606
12.
Csapó, J., Albert, C., Sipos, P.: The aflatoxin content of milk and dairy products as well as breast milk and the possibilities of detoxification.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 13 (1), 99-117, 2020.
2019
13.
Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Zurbó, Z., Csapó, J.: A szelén szerepe a táplálkozásban; szelénnel dúsított tej és tejtermékek előállítása.
Magyar Állatorv. L. 141, 625-631, 2019.
Journal metrics:
Q4 Veterinary (miscellaneous)
14.
Csapó, J., Prokisch, J., Albert, C., Sipos, P.: Effect of UV light on food quality and safety.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 21-41, 2019.
15.
Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Zurbó, Z., Csapó, J.: Élelmiszer alapanyagok fehérjetartalmának és aminosav-összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 24, 2019. ISBN: 9786155606090
16.
Zurbó, Z., Kiss, D., Csapó, J.: Keresztkötések létrehozása di- és trikarbonsavak valamint laktóz reakciójával.
In: XXV. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 25th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 49, 2019. ISBN: 18436293
17.
Zurbó, Z., Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Prebiotikumok előállítása di- és trikarbonsavak, valamint a laktóz reakciójával.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 60, 2019. ISBN: 9786155606090
18.
Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Preparation of selenium enriched smearcase cheese and whey cheese.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (3), 2612-2616, 2019.
Journal metrics:
Q4 Food Science
19.
Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Szelénnel dúsított gomolya és orda előállítása.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (3), 2607-2611, 2019.
Journal metrics:
Q4 Food Science
20.
Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Zurbó, Z., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tej előállítása.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 22, 2019. ISBN: 9786155606090
21.
Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Nyeste, E., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tejtermékek előállítása.
In: Tavaszi Szél Konferencia 2019: Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 51, 2019. ISBN: 9786155586422
2018
22.
Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: A chemical method combined with heat treatment for the reduction of the antinutritive materials of soybean.
In: BOOK OF ABSTRACTS of the 13th International Scientific Conference Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs, [Faculty of Biotechnology and Food Sciences, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak Republic], Smolenice, 28, 2018. ISBN: 9788055218748
23.
Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: A szelén szerepe az emberi táplálkozásban = Role of selenium in human nutrition.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 56-57, 2018. ISBN: 9786155545818
24.
Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: A taumatin édesítőszer hamisítása, és ennek kimutatására alkalmas analitikai módszerek: ThaumatinAdulteration and the AnalyticaJ Methods for deTection of Thaumatin Counterfeiting.
In: 24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 67, 2018, (ISSN 1843-6293)
25.
Süli, Á., Garipoglu, A. V., Csapó, J., Béri, B., Vargáné Visi, É., Jónás, E.: Dietary manipulation to increase the concentration of n-3 fatty acids in milk fat.
Appl. Ecol. Environ. Res. 16 (2), 1553-1562, 2018.
Journal metrics:
Q3 Agronomy and Crop Science
Q4 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen