The library will operate on a duty schedule between 22 December 2025 and 4 January 2026. During this period, it will be possible to upload publications, but all other services will be suspended.
Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Táplálkozástudományi Intézet / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Institute of Nutrition
Debreceni Egyetem. Agrártudományi Doktori Tanács. Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program / University of Debrecen. Doctoral Council of Agricultural Sciences. Doctoral School of Nutrition and Food Sciences, Doctoral Programme of Food Sciences
Bancea, G.,
Pecsenye, B.,
Nagy, R.,
Héjja, M.,
Máthé, E.:
Anti-neuroinflammatorikus gemmoterápiás extraktumok elemzése.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 13, 2025. ISBN: 9786155606175
Nagy, R.,
Héjja, M.,
Máthé, E.,
Sipos, P.:
Cirok alapú homoktövissel dúsított funkcionális sütőipari termékek fejlesztése és vizsgálata.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 37, 2025. ISBN: 9786155606175
Héjja, M.,
Pecsenye, B.,
Bancea, G.,
Pacza, T.,
Nagy, R.,
Oláh, N. K.,
György, É.,
Máthé, E.:
Gemmoterápiás kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: Paradigmaváltás a növénynemesítésben : A magyar növénynemesítők válaszai a nemzetközi trendekre. XXXI. Növénynemesítési Tudományos Napok - Összefoglalók. / Bóna Lajos, Kovács Szilvia, Molnár István, Pauk János, Polgár Zsolt, Veres Szilvia, Vida Gyula, Debreceni Egyetem, Debrecen, 111-111, 2025. ISBN: 9789634907190
Héjja, M.,
György, É.,
Pacza, T.,
Oláh, N. K.,
Máthé, E.:
Gemmoterápiás kivonatok antioxidáns- és antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlésének Programja és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 21, 2025. ISBN: 9786155606175
Héjja, M.,
György, É.,
Lóga, F. Á.,
Nagy, R.,
Pacza, T.,
Sipos, P.,
Tankó, G.,
Laslo, É.,
Mészáros, N.,
Turcuş, V.,
Oláh, N. K.,
Máthé, E.:
Gemmotherapy Extracts Like the Dog Rose, Lingonberry, Sea Buckthorn, Blackthorn, Common Grape, Hawthorn, Raspberry and Boxwood Feature Variable Yet Excelling Antimicrobial Effects.
Antibiotics. 14 (10), 1-39, (article identifier: 1052), 2025.
D1
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous)
(2024)
8.
Chise, E.,
Oláh, N. K.,
Burtescu, R. F.,
Hanganu, D.,
Mirel, S.,
Daraban, A.,
Hepcal Cuc, I. M.,
Jolji, M.,
Héjja, M.,
Bota, V.,
Máthé, E.,
Turcuş, V.:
Gemmotherapy extracts with quercetin and its derivatives.
Stud. Univ. "Vasile Goldiş" Arad, Ser. Ştiinţ. vieţii. 33 (3), 109-115, 2025.
Q4
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
(2024)
Q4
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
(2024)
Q4
Environmental Science (miscellaneous)
(2024)
Q4
Medicine (miscellaneous)
(2024)
9.
Héjja, M.,
Nagy, R.,
Lóga, F. Á.,
Pacza, T.,
Máthé, E.:
Homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) termékek analitikai- és táplálkozás-élettani hatásainak vizsgálata = Assessment of the analytical and nutritional-physiological effects of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) products.
In: XXXI. Nemzetközi Vegyészkonferencia / 31th International Conference on Chemistry / Dr. MAJDIK Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) / Hungarian Technical Scientific Society of Transilvania, Kolozsvár, 1-2, 2025, (ISSN 2734-7109)
Mihok, E.,
Héjja, M.,
György, É.,
Máthé, E.:
Növényi extraktumok szerepe a halivadék takarmányfejlesztésben: antimikrobiális és nutritív értékek vizsgálata transzlációs modellrendszerrel = Plant extracts in fish larval feed development: antimicrobial and nutritional evaluation using a translational model system.
In: XXXI. Nemzetközi Vegyészkonferencia / 31th International Conference on Chemistry / MAJDIK Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), kolozsvár, 19, 2025, (Nemzetközi Vegyészkonferencia, ISSN 2734-7109 ; 31)
Héjja, M.,
Mihok, E.,
Alaya, A.,
György, É.,
Oláh, N. K.,
Máthé, E.:
Rügyalapú növényi kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 32, 2024. ISBN: 9786156457431
Héjja, M.,
Mihok, E.,
Alaya, A.,
Jolji, M.,
György, É.,
Mészáros, N.,
Turcuş, V.,
Oláh, N. K.,
Máthé, E.:
Specific Antimicrobial Activities Revealed by Comparative Evaluation of Selected Gemmotherapy Extracts.
Antibiotics-Basel. 13 (2), 1-31, (article identifier: 181), 2024.
D1
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous)
2023
14.
Héjja, M.,
Mihok, E.,
Alaya, A.,
Oláh, N. K.,
György, É.,
Máthé, E.:
Analytical and microbiological examination of gemmotherapy extracts = Gemmoterápiás extraktumok analitikai és mikrobiológiai vizsgálata.
In: XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 29th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 1, 2023, (ISSN 2734-7109)
Portik-Kocsi, N.,
Molnár, T. Á.,
Héjja, M.,
Orbán, C.,
Albert, C.,
Gábor, S.,
András, C. D.:
Ribizli integrált feldolgozása. Ribizlilé koncentrátum és liofilezett β-ciklodextrin-antocián komplex előállítása.
In: XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 29th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 1, 2023, (ISSN 2734-7109)
Oláh, N. K.,
Bota, V.,
Burtescu, R. F.,
Chise, E.,
Bab, T.,
Hanganu, D.,
Mirel, S.,
Jolji, M.,
Héjja, M.,
Máthé, E.,
Turcuş, V.:
Quercetin and rutoside content of some Betula Sp. buds gemmotherapy extracts, from mountain regions.
J-Mont. 17, 1-7, 2022.
Albert, C.,
Codină, G. G.,
Héjja, M.,
András, C. D.,
Chetrariu, A.,
Dabija, A.:
Study of Antioxidant Activity of Garden Blackberries (Rubus fruticosus L.) Extracts Obtained with Different Extraction Solvents.
Appl. Sci.-Basel. 12 (8), 1-16, (article identifier: 4004), 2022.
Héjja, M.,
Albert, C.,
András, C. D.:
A kerti szeder antioxidáns tartalmának analitikai vizsgálata.
In: XXVII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 27th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), online [Kolozsvár], 18, 2021, (ISSN 2734-7109)
András, C. D.,
Molnos, É.,
Mihok, E.,
Albert, C.,
Héjja, M.,
Mátyás, L.:
Effects of solvent and pretreatment on the extraction kinetics of anthocyanins from blackcurrant peel residue.
In: Abstract Book Foodconf Science, Technology and Innovation. Szerk.: István Dalmadi, László Baranyai, Quang D. Nguyen, Faculty of Food Science, Szent István University, Budapest, 40-41, 2018. ISBN: 9789632697949