EN HU

Héjja Melinda

Publication list

2025
1.
Héjja, M., Pecsenye, B., Bancea, G., Pacza, T., Nagy, R., Oláh, N. K., György, É., Máthé, E.: Gemmoterápiás kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: Paradigmaváltás a növénynemesítésben : A magyar növénynemesítők válaszai a nemzetközi trendekre. XXXI. Növénynemesítési Tudományos Napok - Összefoglalók. / Bóna Lajos, Kovács Szilvia, Molnár István, Pauk János, Polgár Zsolt, Veres Szilvia, Vida Gyula, Debreceni Egyetem, Debrecen, 111-111, 2025. ISBN: 9789634907190
2024
2.
Héjja, M., Ungvári, B., Oláh, N. K., György, É., Máthé, E.: Gemmoterápiás kivonatok beltartalmi paramétereinek és antimikrobiális hatásainak vizsgálata.
In: XXVII. Tavaszi Szél Konferencia 2024 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 45-46, 2024. ISBN: 9786156457523
3.
Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., György, É., Oláh, N. K., Máthé, E.: Rügyalapú növényi kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata.
In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 32, 2024. ISBN: 9786156457431
4.
Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., Jolji, M., György, É., Mészáros, N., Turcuş, V., Oláh, N. K., Máthé, E.: Specific Antimicrobial Activities Revealed by Comparative Evaluation of Selected Gemmotherapy Extracts.
Antibiotics-Basel. 13 (2), 1-31, (article identifier: 181), 2024.
Journal metrics:
Q1 Biochemistry
Q1 Infectious Diseases
Q2 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
Q1 Pharmacology (medical)
D1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous)
2023
5.
Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., Oláh, N. K., György, É., Máthé, E.: Analytical and microbiological examination of gemmotherapy extracts = Gemmoterápiás extraktumok analitikai és mikrobiológiai vizsgálata.
In: XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 29th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 1, 2023, (ISSN 2734-7109)
6.
Portik-Kocsi, N., Molnár, T. Á., Héjja, M., Orbán, C., Albert, C., Gábor, S., András, C. D.: Ribizli integrált feldolgozása. Ribizlilé koncentrátum és liofilezett β-ciklodextrin-antocián komplex előállítása.
In: XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 29th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 1, 2023, (ISSN 2734-7109)
2022
7.
Oláh, N. K., Bota, V., Burtescu, R. F., Chise, E., Bab, T., Hanganu, D., Mirel, S., Jolji, M., Héjja, M., Máthé, E., Turcuş, V.: Quercetin and rutoside content of some Betula Sp. buds gemmotherapy extracts, from mountain regions.
J-Mont. 17, 1-7, 2022.
8.
Albert, C., Codină, G. G., Héjja, M., András, C. D., Chetrariu, A., Dabija, A.: Study of Antioxidant Activity of Garden Blackberries (Rubus fruticosus L.) Extracts Obtained with Different Extraction Solvents.
Appl. Sci.-Basel. 12 (8), 1-16, (article identifier: 4004), 2022.
Journal metrics:
Q3 Computer Science Applications
Q2 Engineering (miscellaneous)
Q2 Fluid Flow and Transfer Processes
Q2 Instrumentation
Q2 Materials Science (miscellaneous)
Q3 Process Chemistry and Technology
2021
9.
Héjja, M., Albert, C., András, C. D.: A kerti szeder antioxidáns tartalmának analitikai vizsgálata.
In: XXVII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 27th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), online [Kolozsvár], 18, 2021, (ISSN 2734-7109)
2018
10.
András, C. D., Molnos, É., Mihok, E., Albert, C., Héjja, M., Mátyás, L.: Effects of solvent and pretreatment on the extraction kinetics of anthocyanins from blackcurrant peel residue.
In: Abstract Book Foodconf Science, Technology and Innovation. Szerk.: István Dalmadi, László Baranyai, Quang D. Nguyen, Faculty of Food Science, Szent István University, Budapest, 40-41, 2018. ISBN: 9789632697949
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen