EN HU

Apáti Ferenc

Apáti Ferenc
Kertészettudományi Intézet
egyetemi docens, intézetvezető 2021-

Teljes publikációs lista

2024
1.
Chalgynbayeva, A., Balogh, P., Szőllősi, L., Gabnai, Z., Apáti, F., Sipos, M., Bai, A.: The Economic Potential of Agrivoltaic Systems in Apple Cultivation?A Hungarian Case Study.
Sustainability. 16 (6), 1-34, (cikkazonosító: 2325), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Computer Networks and Communications (2023)
Q2 Energy Engineering and Power Technology (2023)
Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2023)
Q1 Geography, Planning and Development (2023)
Q2 Hardware and Architecture (2023)
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2023)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2023)
2022
2.
Szűcs, I., Szőllősi, L., Apáti, F., Madai, H., Feketéné Ferenczi, A., Kurmai, V., Krivdáné Dorogi, D., Marczin, T., Kicska, T.: A főbb hazai mezőgazdasági ágazatok üzemtani elemzése.
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 155 p., 2022.
3.
Apáti, F., Balsa-Budai, N., Fehér, A., Kontor, E., Szakály, Z., Kurmai, V., Balogh-Vida, V., Farkas, N. D., Kiss, M., Karnai, L., Szőllősi, L.: Élelmiszer-fogyasztói szokások, trendek várható változása.
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 142 p., 2022.
4.
Ehret-Berczi, I., Kiss, A., Vári, E., Apáti, F., Németh, S.: Profitability and regional differences of irrigated sweet corn (Zea mays conv. saccharata) in Hungary.
Acta Hortic. 2022 (1335), 1-6, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Horticulture
2020
5.
Apáti, F., Kurmai, V.: A meggy piaca, fejlődési lehetőségei és korlátai.
Agrofórum Extra. 85, 38-41, 2020.
6.
Apáti, F., Kicska, T., Kurmai, V., Krivdáné Dorogi, D., Kovács, E., Hunyadi, I.: A szántóföldi növénytermesztés, a szántóföldi zöldségtermesztés és a gyümölcstermesztés üzemgazdasági elemzése.
[DE], Debrecen, 198 p., 2020.
7.
Apáti, F.: Az enyhe tél hatása.
Kertész. szőlész. 69 (12), 4, 2020.
2019
8.
Apáti, F.: A 2018. évi gyümölcsszezon és tapasztalatai.
Agrofórum Extra. 78, 7-11, 2019.
9.
Apáti, F., Kurmai, V., Kicska, T., Kovács, E.: A hazai ökológiai (bio) gazdálkodás helyzete és középtávú versenyképessége (1.).
Biokultúra. 30 (1-2), 36-39, 2019.
10.
Apáti, F., Kurmai, V., Kicska, T., Kovács, E.: A hazai ökológiai (bio) gazdálkodás helyzete és középtávú versenyképessége (2.).
Biokultúra. 30 (3), 22-24, 2019.
11.
Apáti, F., Kurmai, V., Kicska, T., Kovács, E.: A hazai ökológiai (bio) gazdálkodás helyzete és középtávú versenyképessége (3.).
Biokultúra. 30 (4-5), 24-27, 2019.
12.
Apáti, F., Kurmai, V., Kicska, T., Kovács, E.: A hazai ökológiai (bio) gazdálkodás helyzete és középtávú versenyképessége (4.).
Biokultúra. 30 (6), 20-22, 2019.
13.
Apáti, F.: Az étkezésialma-termesztés gazdaságossága.
Értékálló aranykorona. 19 (7.), 13-15, 2019.
14.
Krivdáné Dorogi, D., Apáti, F.: Economic analysis of forced tomato production with regard to the intensity of production.
Int. J. Hortic. Sci. 25 (1-2), 15-21, 2019.
15.
Apáti, F., Kurmai, V.: Mi áll a léalma árak hátterében?.
Agrofórum Extra. 78, 70-72, 2019.
2018
16.
Apáti, F., Kurmai, V.: A léalma-termesztés gazdaságossága.
Agrofórum Extra. 73, 108-112, 2018.
17.
Kurmai, V., Apáti, F.: Az almasűrítmény és a léalma piaca.
Agrofórum Extra. 2018 (73), 104-107, 2018.
18.
Apáti, F., Kovács, E., Kocsis, M.: Effect of postharvest on the economic viability of walnut production.
Int. j. hortic. sci. 24 (1-2), 28-38, 2018.
19.
Krivdáné Dorogi, D., Kovács, E., Kicska, T., Apáti, F.: Ki milyen műtrágyát?.
Kertész. szőlész. 67 (29), 10-12, 2018.
2016
20.
Apáti, F.: A frisspiaci meggy termesztésének üzemgazdasági megítélése.
In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Újfehértó, 41-42, 2016. ISBN: 9789631265231
21.
Apáti, F.: A gépi betakarítás indokai és hatékonyságának kritikus tényezői.
In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Újfehértó, 304-311, 2016. ISBN: 9789631265231
22.
Kurmai, V., Apáti, F.: A léalma-almasűrítmény termékpálya gazdasági elemzése.
In: Innovációs kihívások és lehetőségek 2014-2020 között : XV. Nemzetközi Tudományos Napok. Szerk.: Takácsné György Katalin, Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös, 987-996, 2016. ISBN: 9789639941922
23.
Kurmai, V., Apáti, F., Kicska, T.: A meggy termékpálya gazdasági jelentősége, felépítése és szerkezete.
In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, KASZ Szakmaközi Szerv. és Terméktanács : MKSZ Nonprofit Kft. : NAIK GYKI Újfehértói Kut. Állomás, Újfehértó, 18-27, 2016. ISBN: 9789631265231
24.
Apáti, F.: A meggytermesztés eszközigénye.
In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Újfehértó, 65-67, 2016. ISBN: 9789631265231
25.
Apáti, F., Kurmai, V.: A meggy versenyképessége, piaci helyzete és kilátásai.
In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, Újfehértói Gyümölcstermesztési Kutató és Szaktanácsadó Nonprofit Közhasznú Kft, Újfehértó, 57-64, 2016.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem