EN HU

Élelmiszertechnológiai Intézet

Élelmiszertechnológiai Intézet
Élelmiszertechnológiai Intézet
Feltöltött közlemény:
265
DEA-ban:
265
OA:
88
Publikációs időszak:
2003-2025
2025
1.
Mohammed, E. A. H., Fehér, M., Bársony, P., Pál, K.: Alteration in Gut Microbiome of Common Carp (Cyprinus carpio L., 1758) Mediated by Probiotics and Yeast Prebiotic.
Bio. Life Sci. Forum. 45 (1), 1-8, 2025.
2.
Mohammed, E. A. H., Fehér, M., Bársony, P., Pál, K.: Alteration of the gut microbiome of the common carp (Cyprinus carpio L., 1758) mediated by probiotics and yeast prebiotic.
In: The 3rd International Electronic Conference on Animals / Clive J. C. Phillips; Colin G. Scanes; Michael Hässig, MDPI, Online, 89, 2025.
3.
Kun-Nemes, A., Farkas, D., Szilágyi-Tolnai, E., Fazekas, M., Paholcsek, M., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Cziáky, Z., Dobránszki, J., Gálné Remenyik, J.: Az exogén melatoninellátás hatásának vizsgálata in vitro burgonyanövényeken =: Examination of the effects of exogenous melatonin supply in potato plants in vitro.
In: A Magyar Szabadgyök-Kutató Társaság XIII. Kongresszusa: Program és Összefoglalók. Szerk.: Máthé Csaba, Poór Péter, Blázovics Anna, Debreceni Egyetem, Debrecen, 21-22, 2025. ISBN: 9789634907367
4.
Nagy, V., Aszalósné Balogh, R., Kovács, S., Ungai, D., Kovács, B., Stündl, L., Furkó, L., Syed, R. N. A., Diósi, G.: Development of high-fibre biscuits using brewers' spent grain: Innovation in the bakery industry.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 18, 1-18, 2025.
5.
Kun-Nemes, A., Farkas, D., Szilágyi-Tolnai, E., Fazekas, M., Paholcsek, M., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Cziáky, Z., Dobránszki, J., Gálné Remenyik, J.: Effect of Exogenous Melatonin Supply on Potato Plants Grown In Vitro.
Antioxidants. 14 (8), 1-29, (cikkazonosító: 917), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry (2024)
Q2 Cell Biology (2024)
Q1 Clinical Biochemistry (2024)
D1 Food Science (2024)
Q1 Molecular Biology (2024)
Q1 Physiology (2024)
6.
Gashi, N., Szőke, Z., Czakó, A., Fauszt, P., Dávid, P., Mikolás, M., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Sándor, Z., Paholcsek, M.: Gypsum and Tillage Practices for Combating Soil Salinity andEnhancing Crop Productivity.
Agriculture. 15 (6), 1-28, (cikkazonosító: 658), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Food Science (2024)
Q1 Plant Science (2024)
7.
Fekete, I., Szőllősi, L.: Hazai növénytermesztés ágazat gazdasági elemzése az EU csatlakozást megelőző (2000-2004) és a 2015-2015 közötti időszakra nézve.
In: XII. Interdiszciplinaritás a régiókutatásban: Gazdaság - Társadalom - Menedzsment : Nemzetközi tudományos konferencia: Absztrakt kötet = XII.Interdisciplinarity In Regional Studies: Economy - Society - Management : International Scientific Conference : Abstract book. Ed.: Dajnoki Kriszina, Filep Rolan, Olvasztó Zsófia, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 32, 2025. ISBN: 9789634907183
8.
Csernus, B., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Biró, S., Babinszky, L., Stündl, L., Oláh, J., Vass, N., Czeglédi, L.: Impact of Selected Natural Bioactive Substances on Immune Response and Tight Junction Proteins in Broiler Chickens.
Veterinary Medicine and Science. 11 (2), 1-11, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Veterinary (miscellaneous) (2024)
9.
Fekete, I., Dajnoki, K., Szőllősi, L.: Munkáltatói márkaépítés a mezőgazdaság ágazatban működő vállalkozások vonatkozásában.
In: XII. Interdiszciplinaritás a régiókutatásban: Gazdaság - Társadalom - Menedzsment : Nemzetközi tudományos konferencia: Absztrakt kötet = XII.Interdisciplinarity In Regional Studies: Economy - Society - Management : International Scientific Conference : Abstract book. Ed.: Dajnoki Kriszina, Filep Rolan, Olvasztó Zsófia, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 33, 2025. ISBN: 9789634907183(elektronikus)
10.
Fekete, E., Ág, N., Ág-Rácz, V., Karaffa, E. M., Scazzocchio, C., Flipphi, M., Karaffa, L.: Propagation of [D1,2]-type spliceosomal twin introns (stwintrons) in Hypoxylaceae and Xylariaceae fungi.
Microbiol. Spectr. [Epub ahead of print], 1-16, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Cell Biology (2024)
Q1 Ecology (2024)
Q2 Genetics (2024)
Q1 Immunology and Microbiology (miscellaneous) (2024)
Q1 Infectious Diseases (2024)
Q1 Microbiology (medical) (2024)
Q1 Physiology (2024)
11.
Mohammed, E. A. H., Ahmed, A. E. M., Teye-Gaga, C., Pál, K.: The potential use of Pediococcus spp. probiotic in aquaculture: a review.
Acta agrar. Debr. 1, 1-9, 2025.
2024
12.
Pandita, G., Sharma, S., Oommen, I. E., Madaan, N., Bhosale, Y., Nagy, V., Shaikh, A. M., Kovács, B.: A comprehensive review on the potential of ultrasound for blue food protein extraction, modification and impact on bioactive properties.
Ultrason. Sonochem. 111, 1-13, (cikkazonosító: 107087), 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Acoustics and Ultrasonics
D1 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q1 Environmental Chemistry
D1 Inorganic Chemistry
D1 Organic Chemistry
D1 Radiology, Nuclear Medicine and Imaging
13.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Furkó, L., Fekete, I., Kovács, S.: A kövér porcsin, mint gyomnövény élelmiszeriparba való bekapcsolhatóságának vizsgálata = Exploring the potential of purslane as a weed for the food industry.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 11, 2024. ISBN: 9789634906568
14.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B. M., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
15.
Skopkó, B. E., Homoki, J., Fazekas, M., Paholcsek, M., Fauszt, P., Dávid, P., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Forgács, I. N., Váradi, J., Bágyi, K., Gálné Remenyik, J.: Changes in the Composition of Unstimulated and Stimulated Saliva Due to Chewing Sour Cherry Gum and a Toothbrush Change.
Cells. 13 (3), 1-29, (cikkazonosító: 251), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
16.
Tamás, J., Stündl, L., Harsányi, E., Nagy, A.: Decision-making practice of implementing an integrated urban environmental control system in a rapidly industrializing city.
In: 100 years of soil science - past achievements and future challenges : Centennial Celebration and Congress of the International Union of Soil Sciences : Abstract book / Sara Marinari, Giuseppe Corti, Edoardo A.C. Costantini, Italian Society of Soil Science, Florence, 238 (ID ABS WEB: 137643), 2024.
17.
Váradi, J., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Nagy, B. J., Fejes, Z., Bácskay, I., Klusóczki, Á.: Development of Imiquimod-induced HaCaT-THP-1 co-culture for modeling of psoriasis.
Eur. J. Pharm. Sci. 200, 1-10, (cikkazonosító: 106846), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Pharmaceutical Science
18.
Gálné Remenyik, J., Csige, L., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Szőllősi, E., Bacsó, Z. R., Szepsy, I., Molnár, K., Rácz, C., Fidler, G., Kállai, Z., Stündl, L., Dobos, A., Paholcsek, M.: Exploring the interplay between the core microbiota, physicochemical factors, agrobiochemical cycles in the soil of the historic tokaj mád wine region.
PLoS One. 19 (4), 1-24, (cikkazonosító: 0300563), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
19.
Divya, S., Pandey, V. K., Dixit, R., Rustagi, S., Suthar, T., Atuahene, D., Nagy, V., Ungai, D., Ahmed, A. E. M., Kovács, B., Shaikh, A. M.: Exploring the Phytochemical, Pharmacological and Nutritional Properties of Moringa oleifera: A Comprehensive Review.
Nutrients. 16 (19), 1-22, (cikkazonosító: 3423), 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
D1 Nutrition and Dietetics
20.
Gashi, N., Fauszt, P., Dávid, P., Szőke, Z., Gálné Remenyik, J., Stündl, L., Paholcsek, M.: Impact of Fertilization Strategies on Soil Microbial Diversity and Grain Quality in Wheat and Maize.
In: Abstracy Boook : bridging Education and Innovation for Advancing Science and Society : 3rd International Scientific Conference"Bridge 2024", Universiteti "Ukshin Hoti", Prizren, 94, 2024. ISBN: 9789951510325
21.
Khalfalla, M. A. R., Zsombik, L., Diósi, G., Győri, Z.: Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions.
Int. J. Food Sci. Technol. 59 (6), 3760-3772, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Food Science
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering
22.
Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Kovács, S.: Kincset érő gyomnövényünk.
Mezőhír. 28 (11), 57, 2024.
23.
Furkó, L.: Középpontban a fenntarthatóság: kövér porcsin (Portulaca oleracea l.), mint rejtett természeti erőforrás élelmiszeriparba való bekapcsolhatóságának vizsgálata.
In: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia : Programfüzet és Összefoglaló Kötet. Szerk.: Hajdú Péter; Fekete István, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 42, 2024. ISBN: 9789634906230
24.
Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Kovács, S.: Mungóbab és amaránt növények zöld biomasszájából keletkező présrostban rejlő biológiai értékek vizsgálata.
In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 67, 2024. ISBN: 9786156457431
25.
Nagy, V., Aszalósné Balogh, R., Csatári, G., Burzán, J., Kovács, S., Veres, S., Máthé, E., Nagy, B. M., Diósi, G.: Sieve analysis of Barley-based BSG for food applications = Analiza sitowa BSG na bazie jęczmienia do żywności.
In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 98-99, 2024.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem