EN HU

Alkalmazott Növénybiológiai Intézet

Uploaded publications:
616
Publications in DEA:
615
OA:
143
Date range:
2000-2026
2026
1.
Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Garab, G., Zsíros, O., Fári, M., Csajbók, J., Veres, S., Elhawat, N. A.: Copper-induced stress responses and phytoaccumulation capacity of three giant reed (Arundo donax L.) ecotypes.
Biomass Bioenerg. 205, 1-18, (article identifier: 108511), 2026.
Journal metrics:
D1 Agronomy and Crop Science (2024)
D1 Forestry (2024)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2024)
Q1 Waste Management and Disposal (2024)
2025
2.
Kaszás, L., Sándor, I.: A biodiverzitás nem múzeum, hanem üzemi stratégia.
MezőHír. 29 (10), 67-69, 2025.
3.
Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S., Kaszás, L., Kovács, Z., Eissa, F., Elhawat, N. A.: Agricultural sustainability and the challenges of selenium nanoparticles (SeNPs): Their role in supporting the environmental economy.
Plant Stress. 16, 1-23, (article identifier: 100846), 2025.
Journal metrics:
D1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2024)
D1 Plant Science (2024)
4.
Nagy, M., Aszalósné Balogh, R., Boczonádi, I., Bíró, T., Kovács, S.: A Kácsi gyógyfürdő feltöltődött medencéjének botanikai állapotfelmérése = Botanical condition mesurements in the thermal bath of Kács.
In: 25. Kolozsvári Biológus Napok Kivonatfüzet : Zilele Biologice din Cluj, ed. a 25-a : Volum de abstracte : 25th Biology Days Abstracts. / .Eds. Pap Péter László, Fenesi Annamária, Kovács Levente, Babes-Bolyai Tudományegyetem, Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, Kolozsvár, 61, 2025.
5.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Haneklaus, N., Aszalósné Balogh, R., Juhász, E. K., Kremper, R., Veres, S.: Application of phosphogypsum in wheat production in saline soil.
In: 60th Croatian and 20th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts. Ed.: Ivana Majic, Zvonko Antunovic, Krunoslav Zmaic, Bol, 52, 2025, (ISSN 2459-5543)
6.
Balláné Kovács, A., Haneklaus, N., Veres, S., Makleit, P., Aszalósné Balogh, R., Kremper, R., Béni, Á., Juhász, E. K.: Application of phosphogypsum in wheat production in sandy soil.
In: 60th Croatian and 20th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts. Ed.: Ivana Majic, Zvonko Antunovic, Krunoslav Zmaic, Bol, 26, 2025, (ISSN 2459-5543)
7.
Neji, C., Muthu, A., Ungai, D., Seres, E., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Máthé, E., Sipos, P.: Assessing Deep Eutectic Solvent Efficiency by Optimizing Soybean Protein Extraction.
Food Bioprocess Technol. [Epub ahead of print], 1-15, 2025.
Journal metrics:
Q1 Food Science (2024)
Q1 Industrial and Manufacturing Engineering (2024)
Q1 Process Chemistry and Technology (2024)
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2024)
8.
Veres, S., Simkó, A., Kiss, L., Makleit, P., Basal, O., Domokos-Szabolcsy, É., Kovács, S., Bákonyi, N., Kaszás, L., Kovács, Z., Aszalósné Balogh, R., Fári, M.: Biológiai alapok, a növénytermesztés innovációja.
In: Kihívások és megoldások a szántóföldi növénytermesztésben: Prof. Dr. Pepó Péter 70 éves. Szerk.: Csajbók József, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 228-234, 2025. ISBN: 9789634907015
9.
Bákonyi, N., Barna, D., Suhartini, W., Cziáky, Z., Makleit, P., Alshaal, T. A. A. I., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Brown juice processed from alfalfa green biomass as a source of phytohormones and saponins.
Sci Rep. 15 (1), 1-7, (article identifier: 18653), 2025.
Journal metrics:
Q1 Multidisciplinary (2024)
10.
Basal, O., Sobh, M., Veres, S.: Chickpea for sustainable agriculture under a changing climate in Hungary: Effects of sowing date on yield and seed quality under supplemental irrigation.
In: Plant Biology Europe 2025: Programme and Book of Abstracts, -, Budapest, 123-124, P-58, 2025. ISBN: 9786156833020
11.
Kiss, A., Papp, V. A., Pál, A., Prokisch, J., Mirani, S., Tóth, E. B., Alshaal, T. A. A. I.: Comparative study on antioxidant capacity of diverse food matrices: applicability, suitability and inter-correlation of multiple assays to assess polyphenol and antioxidant status.
Antioxidants. 14 (3), 1-21, (article identifier: 317), 2025.
Journal metrics:
Q1 Biochemistry (2024)
Q2 Cell Biology (2024)
Q1 Clinical Biochemistry (2024)
D1 Food Science (2024)
Q1 Molecular Biology (2024)
Q1 Physiology (2024)
12.
Sobh, M., Zargar, T. B., Basal, O., Ayman, S. A. O., Veres, S.: Comparing physicochemical parameters of two soybean genotypes in terms of their resilience against water deficit.
In: 60th Croatian and 20th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts. Ed.: Ivana Majic, Zvonko Antunovic, Krunoslav Zmaic, Bol, 67, 2025, (ISSN 2459-5543)
13.
Karacs, J., Makleit, P., Veres, S.: Comparison of cyclic hydroxamic acid content in maize (Zea mays L.) hybrids.
In: Plant Biology Europe 2025: Programme and Book of Abstracts, -, Budapest, A181-A182, 2025. ISBN: ISBN9786156833020
14.
Földvári, M., Koroknai, J., Domokos-Szabolcsy, É., Kaszás, L.: Csicsóka (Helianthus tuberosus L.) in vitro mikroszaporításának technológiai fejlesztése.
In: Paradigmaváltás a növénynemesítésben : A magyar növénynemesítők válaszai a nemzetközi trendekre. XXXI. Növénynemesítési Tudományos Napok - Összefoglalók. / (szerk.) Bóna Lajos, Kovács Szilvia, Molnár István, Pauk János, Polgár Zsolt, Veres Szilvia, Vida Gyula, Debreceni Egyetem, Debrecen, 106, 2025. ISBN: 9789634907190
15.
Nagy, V., Aszalósné Balogh, R., Kovács, S., Ungai, D., Kovács, B., Stündl, L., Furkó, L., Syed, R. N. A., Diósi, G.: Development of high-fibre biscuits using brewers' spent grain: Innovation in the bakery industry.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 18, 1-18, 2025.
16.
Hafez, E. M., Gao, Y., La, H., Alharbi, K., Hamada, M. M., Omara, A. E. D., Alshaal, T. A. A. I.: Enhancing Rice Productivity in Wastewater-Irrigated Saline Cd-Contaminated Soils Using Microbial-Nanoparticle Synergy.
Environ. Technol. Innov. (article identifier: 104253), 2025.
Journal metrics:
Q1 Environmental Science (miscellaneous) (2024)
D1 Plant Science (2024)
D1 Soil Science (2024)
17.
Sobh, M., Zargar, T. B., Basal, O., Veres, S., Ayman, S. A. O.: Evaluating salt tolerance of chickpea genotypes based on morphophysiological and biochemical parameters.
Notulae Botanicae. 53 (2), 1-15, (article identifier: 14515), 2025.
Journal metrics:
Q2 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Horticulture (2024)
Q3 Plant Science (2024)
18.
Péterffy, G. B., Buzgó, L., Aszalósné Balogh, R., Kovács, S., Freytag, C., Laczkó, L., Ungai, D., Szilágyi, A., Kovács, B., Gonda, S., Kardos, G., Nagy, V.: Evaluating the Antimicrobial Properties of Purslane (Portulaca oleracea L.) Extracts Against Clinically Relevant Pathogens.
In: Book of abstracts - 2nd Debrecen Online Conference on Infectious Diseases in a One Health Context (DOCIDOH) / Papp, D, One Health Institute, Faculty of Health Sciences, University of Debrecen, Debrecen, 56, 2025.
19.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Bákonyi, N., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S.: Fermented Deproteinized Alfalfa Juice Modified with Fly Ash Filtrate as an Alternative Nutrient Source for Winter Wheat (Triticum aestivum L.).
Agronomy-Basel. 15 (2), 339-356, 2025.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
20.
Zargar, T. B., Sobh, M., Basal, O., Veres, S.: Genotype-dependent resilience mediated by melatonin in sweet corn.
BMC Plant Biol. 25 (1), 1-14, (article identifier: 29), 2025.
Journal metrics:
Q1 Plant Science (2024)
21.
Tóth, A., Veres, S., Zsófi, Z.: Gibberelin sav alkalmazásának hatása néró és pölöskei muskotály szőlőfajtákon = The Effect of Gibberellic Acid and Girdling Application on Two Dual-purpose Grape Varieties in a Cool Climate: poszter = poster.
In: Eger Wine Meetup nemzetközi konferencia - Eger, bor, találkozás - Kutatás, innováció, nemzetközi borpiac = Eger Wine Meetup International Conference - Eger, wine, meetup - Research, Innovation, International Wine Market : program- és absztraktfüzet = program and abstract book / Váczy Kálmán Zoltán, Bene Zsuzsanna, EKKE Líceum Kiadó, Eger, 97-100, 2025. ISBN: 9789634962892
22.
Kovács, S., Keresztes, K., Schmotzer, A., Aszalósné Balogh, R.: Habitat preference study of the tree of heaven (Ailanthus altissima (MILL.) Swingle) in the Nagy-Eged hill (Hungary).
In: EWRS 2025: 20th European Weed Research Society Symposium: Joint approaches for sustainable weed management, Universtat de Lleida, Lleida, 292, 2025. ISBN: 9788491445722
23.
Nemes, H., Aszalósné Balogh, R., Szegedi, F., Kovács, S.: Inváziós növények monitorozása védett és Natura 2000 területeken Füzesgyarmat határában = Monitoring of invasive plants in protected and Natura 2000 areas near Füzesgyarmat.
In: 25. Kolozsvári Biológus Napok Kivonatfüzet : Zilele Biologice din Cluj, ed. 25-a : Volum de abstracte : 25th Biology Days Abstracts.. Eds.: Pap Péter László, Fenesi Annamária, Kovács Levente, Babes-Bolyai Tudományegyetem, Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, Kolozsvár, 62, 2025.
24.
Yavuz, S. R., Alshaal, T. A. A. I., Suhartini, W., Bákonyi, N., Kovács, Z., Kaszás, L., Veres, S., Fári, M., Elhawat, N. A., Domokos-Szabolcsy, É.: Leaf protein concentrate as a nutrient-dense protein source from vetch and triticale mixture: A comparative analysis of fermentation techniques.
Food Chem. X. [Epub ahead of print] 1, 1-34, (article identifier: 103153), 2025.
Journal metrics:
D1 Analytical Chemistry (2024)
D1 Food Science (2024)
25.
Hosszú, Á. J., Kovács, S., Veres, S.: Levélszöveti arányok és élettani működés: integrált elemzés meggyben (fajta x alany).
In: XVII. Magyar Növényanatómiai Szimpózium Programfüzet és Összefoglaló / Poór Péter, Szepesi Ágnes, Szőllősi Réka, SZTE Növénybiológiai Tanszék, Szeged, 28, 2025. ISBN: 9789636880804
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen