EN HU

Institute of Marketing and Commerce

Institute of Marketing and Commerce
Institute of Marketing and Commerce
Uploaded publications:
522
Publications in DEA:
522
OA:
191
Date range:
2004-2025
2025
1.
Szűcs, R. S.: A felújított okostelefonok piaca a fenntarthatósággal összefüggésben.
Jelenkori Társad. Gazd. Foly. 20 (1), 87-98, 2025.
2.
Alzu'Bi Rama, M. O., Kontor, E., Kovács, S.: A qualitative study of using green marketing practices within Jordanian food companies: a content analysis approach.
Discov Sustain. 6 (1), 14, (article identifier: 430), 2025.
Journal metrics:
Q2 Energy (miscellaneous) (2024)
Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2024)
Q1 Geography, Planning and Development (2024)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2024)
3.
Földi, K., Szűcs, R. S., Vargáné Csobán, K.: Bibliographic Cluster Analysis and Qualitative Research of Male Consumer Trend Groups in Hungary.
Cross Cult. Manag. J. XXVII (1), 41-53, 2025.
4.
Dilnaza, K., Czine, P., Kiss, M.: Exploring Hungarian Chocolate Consumer Preferences and the Market Potential of Kazakhstani Rakhat Chocolate in Hungary.
In: Interdiszciplinaritás a régiókutatásban XII. : Nemzetközi tudományos konferencia : Absztrakt kötet. Ed.: Krisztina Dajnoki, Roland Filep, Zsófia Olvasztó, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 14-15, 2025. ISBN: 9789634907176
5.
Bálint, P. L., Péntek, Á., Nábrádi, Z., Botos, S.: How can data analytics and employee upskilling foster digital maturity and sustainable practices in SMES?.
Problems and Perspectives in Management. 23 (2), 606-620, 2025.
Journal metrics:
Q3 Business and International Management (2024)
Q3 Business, Management and Accounting (miscellaneous) (2024)
Q3 Information Systems and Management (2024)
Q2 Law (2024)
Q3 Public Administration (2024)
Q2 Social Sciences (miscellaneous) (2024)
Q2 Sociology and Political Science (2024)
Q3 Strategy and Management (2024)
6.
Ulziibadrakh, Z., Kovács, S., Szakály, Z.: Influence of the service marketing mix on audience decision-making in Mongolian performing arts.
Humanit Soc Sci Commun. 12 (1), 1-12, (article identifier: 815), 2025.
Journal metrics:
Q1 Arts and Humanities (miscellaneous) (2024)
Q1 Business, Management and Accounting (miscellaneous) (2024)
Q1 Economics, Econometrics and Finance (miscellaneous) (2024)
Q2 Psychology (miscellaneous) (2024)
Q1 Social Sciences (miscellaneous) (2024)
7.
Fehér, A., Fenyves, N. D., Kiss, M., Kiss, V. Á., Kontor, E., Nábrádi, Z., Soós, M.: Kvalitatív kutatásmódszertan a gazdálkodás- és szervezéstudományok területén.
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 161 p., 2025. ISBN: 9789634907107
8.
Török, B., Kiss, M., Kiss, V. Á.: Magyar fogyasztók szegmentációja környezettudatos magatartás alapján.
In: Interdiszciplinaritás a régiókutatásban XII. : Nemzetközi tudományos konferencia : Absztrakt kötet. Ed.: Krisztina Dajnoki, Roland Filep, Zsófia Olvasztó, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 60-61, 2025. ISBN: 9789634907176
9.
Rácz, A., Kiss, M.: Magyarországon jelenlévő streaming-szolgáltatók marketingtevékenységének és a fogyasztói attitűdök vizsgálata: szisztematikus szakirodalmi áttekintés.
In: Interdiszciplinaritás a régiókutatásban XII. : Nemzetközi tudományos konferencia : Absztrakt kötet. Ed.: Krisztina Dajnoki, Roland Filep, Zsófia Olvasztó, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 54, 2025. ISBN: 9789634907176
10.
Rozaki, Z., Alifah, S., Rahmawati, N., , T., Salsabila, S. A. H., Ardila, R. A., Pamungkas, H. W., Fathurrohman, Y. E.: Market Dynamics and Consumer Preferences for Organic Rice Purchase in Central Java and Yogyakarta, Indonesia.
Res. World Agricult Econ. 6 (1), 245-260, 2025.
Journal metrics:
Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2024)
Q3 Economics and Econometrics (2024)
Q3 Economics, Econometrics and Finance (miscellaneous) (2024)
11.
Karnai, L., Fehér, M., Bársony, P., Szűcs, I., Mihály, T., Fróna, D., Szőllősi, L.: Sustainability in Intensive Aquaculture: Profitability of Common Carp (Cyprinus carpio) Production in Recirculating Aquaculture Systems Based on a Hungarian Case Study.
Animals (Basel). 15 (7), 1-25, (article identifier: 1055), 2025.
Journal metrics:
Q1 Animal Science and Zoology (2024)
Q1 Veterinary (miscellaneous) (2024)
12.
Kontor, E., Soós, M., Balsa-Budai, N., Kovács, S., Szakály, Z.: The unit size effect on chocolate consumption: How to make consumers eat less? (The unit size effect on chocolate consumption).
Heliyon. 11 (1), 1-13, (article identifier: 41139), 2025.
Journal metrics:
Q1 Multidisciplinary (2024)
2024
13.
Bayındır-Gümüş, A., Öztürk, E., Soós, M.: Adaptation of the scale of effects of social media on eating behavior in Hungarian university students.
Rocz Panstw Zakl Hig. 75 (1), 59-65, 2024.
Journal metrics:
Q3 Medicine (miscellaneous)
Q3 Public Health, Environmental and Occupational Health
14.
Szakály, Z.: A fenntartható élelmiszer-fogyasztás összefüggései.
Táplálkozásmarketing. 11 (1), 3-22, 2024.
15.
Buglyó, N. E. T., Gál, T.: A közösségi média hatása a magyar nők egészségtudatosságára.
Régiókut. szle. 8 (2), 1-12, 2024.
16.
Szakály, Z., Szűcs, R. S., Földi, K., Kiss, M.: A laborhús iránti fogyasztói preferenciák vizsgálata magyar fogyasztók körében.
Gazdálkodás. 68 (5), 445-461, 2024.
17.
Szakály, Z., Bauerné Gáthy, A., Kontor, E., Balogh, P., Czine, P.: Analysis of heterogeneity in consumer attitudes based on the Intuitive Eating Scale-2.
Int. J. Gastron. Food Sci. 38, 1-11, (article identifier: 101039), 2024.
Journal metrics:
D1 Cultural Studies
Q2 Food Science
18.
Kovács, K., Szűcs, R. S.: A rovarok hasznosítása a fogyasztók szemszögéből - szakirodalmi áttekintés.
Jelenkori Társad. Gazd. Foly. 19 (1-2), 119-130, 2024.
19.
Rozaki, Z., Reyhan, S. B. Y., , T., Rahmawati, N., Alifah, S., Ardila, R. A., Pamungkas, H. W., Fathurrohman, Y. E., Man, N.: Assessing the Sustainability of Organic Rice Farming in Central Java and Yogyakarta: An Economic, Ecological, and Social Evaluation.
Organic Farming. 10 (2), 142-158, 2024.
20.
Földi, K.: Az ár szerepe és jelentősége a kereskedelmi vállalkozásoknál és a fogyasztói vásárlói döntéshozatalban aktuális kutatások tükrében: egyetemi jegyzet.
Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 85 p., 2024. ISBN: 9789636151539
21.
Buglyó, N. E. T., Gál, T.: Az egészség ára - Az egészségesnek vélt élelmiszerek iránti fogyasztási és vásárlási szokások vizsgálata különös tekintettel az árra.
Táplálkozásmarketing. 10 (2), 3-16, 2024.
22.
Boros, H. M., Fehér, A.: Az élelmiszeriparban rejlő neuromarketing potenciál: szisztematikus irodalmi áttekintés.
Régiókut. szle. 8 (1), 1-9, 2024.
23.
Varga-Karádi, N. M., Kiss, V. Á., Vida, V.: Az élelmiszerpazarlás jelenlegi helyzetének bemutatása Magyarországon.
Táplálkozásmarketing. 11 (2), 31-42, 2024.
24.
Kontor, E., Szakály, Z., Bauerné Gáthy, A., Balogh, P., Kiss, M., Fehér, A., Czine, P.: Az intuitív evés fogyasztói aspektusai: egy magyar felmérés tapasztalatai.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program. Szerk.: Bíró Lajos; Gelencsér Éva; Lugasi Andrea; Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 31-31, 2024. ISBN: 9786155606168
25.
Gyarmati, G., Szakály, Z.: Az ipar 4.0 transzformációs hatása a bormarketing és a borágazat folyamataira.
TM. 10 (2), 65-74, 2024.
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen