The library will operate on a duty schedule between 22 December 2025 and 4 January 2026. During this period, it will be possible to upload publications, but all other services will be suspended.
Debreceni Egyetem. Gazdaságtudományi Kar. Társadalomtudományi Koordinációs Kutatóközpont / University of Debrecen. Faculty of Economics and Business. Társadalomtudományi Koordinációs Kutatóközpont
Czine, P.,
Gorton, M.,
Bauerné Gáthy, A.,
Vuk, A.,
Balogh, P.,
Chou, Y. c.,
Török, Á.:
Bottling it? Consumer responses to less environmentally friendly products: A choice experiment for water in plastic packaging in the UK.
J. Environ. Manage. 373, 1-16, (article identifier: 123649), 2025.
Maró, Z. M.,
Török, Á.,
Czine, P.:
Examining consumer preferences for basic foodstuffs in a highly inflationary economic environment: The case of price-capped chicken breast fillet in Hungary.
Heliyon. 11 (1), 1-13, (article identifier: 41279), 2025.
Dilnaza, K.,
Czine, P.,
Kiss, M.:
Exploring Hungarian Chocolate Consumer Preferences and the Market Potential of Kazakhstani Rakhat Chocolate in Hungary.
In: Interdiszciplinaritás a régiókutatásban XII. : Nemzetközi tudományos konferencia : Absztrakt kötet. Ed.: Krisztina Dajnoki, Roland Filep, Zsófia Olvasztó, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 14-15, 2025. ISBN: 9789634907176
Kertész, B.,
Bíró, K.,
Balogh, P.,
Czine, P.:
Magánfinanszírozott egészségügyi szolgáltatás választását befolyásoló szempontok vizsgálata best-worst scaling módszer segítségével.
Stat Szle. 103 (1), 85-105, 2025.
Török, Á.,
Maró, G.,
Jámbor, Z.,
Maró, Z. M.,
Tocco, B.,
Balogh, P.,
Czine, P.:
Who Are the Consumers of European Farmers' Markets? A Cross-Country Analysis.
Agribusiness. [Epub ahead of print], 2025.
Kontor, E.,
Szakály, Z.,
Bauerné Gáthy, A.,
Balogh, P.,
Kiss, M.,
Fehér, A.,
Czine, P.:
Az intuitív evés fogyasztói aspektusai: egy magyar felmérés tapasztalatai.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program. Szerk.: Bíró Lajos; Gelencsér Éva; Lugasi Andrea; Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 31-31, 2024. ISBN: 9786155606168
Balogh, P.,
Huzsvai, L.,
Juhász, C.,
Czine, P.:
Consumer preferences for cultured pork meat: a comparative study of Czech and Hungarian markets.
In: 2nd International Congress on Sustainable Development in the Human Environment - Current and Future Challenges : Proceedings book. Eds.: Atilgan Atilgan, Iksad Institute, Antalya, 10, 2024. ISBN: 9786258254600
Zsembeli, J.,
Kovács, E.,
Harsányi, E.,
Balogh, P.,
Czine, P.,
Huzsvai, L.,
Bihunova, M.,
Jobbágy, J.,
Stredova, H.,
Skalicky, M.,
Struzynski, A.,
Rolbiecki, R.,
Juhász, C.:
Effectiveness of higher education in Central European universities towards climate change adaptation in the agricultural sector: A comprehensive survey.
Prog. Agric. Eng. Sci. 20 (1), 271-306, 2024.
Q2
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q3
Environmental Engineering
Q2
Industrial and Manufacturing Engineering
Q2
Mechanical Engineering
12.
Balogh, P.,
Bai, A.,
Czine, P.:
Hibrid választási modell alkalmazása a precíziós mezőgazdasági termelők drónokkal kapcsolatos preferenciájának vizsgálatára.
Huzsvai, L.,
Balogh, P.,
Juhász, C.,
Czine, P.:
Investigating Hungarian farmers' preferences towards spraying drones.
In: 2nd International Congress on Sustainable Development in the Human Environment - Current and Future Challenges : Proceedings book. Eds.: Atilgan Atilgan, Iksad Institute, Antalya, 11, 2024. ISBN: 9786258254600
Czine, P.,
Balogh, P.,
Blága, Z.,
Szabó, Z.,
Szekeres, R.,
Hess, S.,
Juhász, B.:
Is It Sufficient to Select the Optimal Class Number Based Only on Information Criteria in Fixed- and Random-Parameter Latent Class Discrete Choice Modeling Approaches?.
Econometrics. 12 (3), 1-16, 2024.
Czeily, T.,
Dajnoki, K.,
Czine, P.:
Játékosítás a toborzásban - Egy diszkrét választási kísérlet eredményei = Gamification in recruitment - Result of a discrete choice experiment.
Veztud. 55 (4), 2-16, 2024.
Czine, P.,
Balogh, P.,
Török, Á.,
Maró, Z. M.:
The role of ethnocentrism in relation to national and geographical indication products - The case of Hungarian pálinka.
J. Agric. Food Res. 18, 1-10, (article identifier: 101344), 2024.
Marczin, T.,
Czine, P.,
Nagy, L.,
Balogh, P.:
Analysis of pig prices in examining the impact of integration.
In: Research in pig breeding : International Workshop / Editor: Eva Weisbauerová, Vyzkumny ústav Zivocisné vyroby, Kostelec nad Orlicí, 15, 2023. ISBN: 9788074033049
Török, Á.,
Yeh, C. H.,
Menozzi, D.,
Balogh, P.,
Czine, P.:
Consumers' preferences for processed meat: a best-worst scaling approach in three European countries.
Agric Econ. 11 (1), 1-24, (article identifier: 33), 2023.
Q1
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q2
Economics and Econometrics
Q1
Food Science
20.
Török, Á.,
Yeh, C. H.,
Menozzi, D.,
Balogh, P.,
Czine, P.:
European consumers' preferences for fresh fruit and vegetables: a cross-country analysis.
Journal of Agriculture and Food Research. 14, 1-11, (article identifier: 100883), 2023.
Q2
Public Health, Environmental and Occupational Health
22.
Balogh, G.,
Czine, P.,
Nagy, L.,
Balogh, P.:
Green protein revolution: analyzing Hungarian attitudes towards cultured meat.
In: Research in pig breeding : International Workshop / Editor: Eva Weisbauerová, Vyzkumny ústav Zivocisné vyroby, Czech Republic; Kostelec nad Orlicí, 5, 2023. ISBN: 9788074033049
Szikszai-Németh, K.,
Czine, P.,
Nagy, P.:
Követői magatartás vizsgálata a debreceni egyetem hallgatóinak körében - fókuszban a magyar úszók.
Magyar Sporttud. Szle. 24 (104), 63-71, 2023.
Maró, Z. M.,
Balogh, P.,
Czine, P.,
Török, Á.:
The roles of geographic indication and ethnocentrism in the preferences of Central European spirit consumers: The case of pálinka.
Food. Qual. Prefer. 108, 1-13, (article identifier: 104878), 2023.