EN HU

GINOP-2.2.1-15-2017-00051

Proteomill – lucerna alapú fehérjetermékeket és egyéb növényi termékeket előállító termesztési és feldolgozási technológia, valamint mintaüzem kialakítása
pályázat kezdete:
pályázat vége:
Feltöltött közlemény:
12
DEA-ban:
12
OA:
8
Publikációs időszak:
2017-2025
2025
1.
Bákonyi, N., Barna, D., Suhartini, W., Cziáky, Z., Makleit, P., Alshaal, T. A. A. I., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Brown juice processed from alfalfa green biomass as a source of phytohormones and saponins.
Sci Rep. 15 (1), 1-7, (cikkazonosító: 18653), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2024)
2024
2.
Elhawat, N. A., Balláné Kovács, A., Antal, G., Kurucz, E., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I.: Living mulch enhances soil enzyme activities, nitrogen pools and water retention in giant reed (Arundo donax L.) plantations.
Sci. Rep. 14 (1), 1-11, (cikkazonosító: 1704), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
2023
3.
Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N. A., Razem, M., Veres, S., Fári, M., Koroknai, J., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É.: Nutrichemical alterations in different fractions of multiple-harvest alfalfa (Medicago sativa L.) green biomass fortified with various selenium forms.
Plant Soil. 487 (1-2), 173-195, 2023.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science
Q1 Soil Science
2022
4.
Barna, D., Alshaal, T. A. A. I., Tóth, I. O., Cziáky, Z., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N.: Bioactive metabolite profile and antioxidant properties of brown juice, a processed alfalfa (Medicago sativa) by-product.
Heliyon. 8 (11), 1-9, (cikkazonosító: 11655), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
2021
5.
Barna, D., Kisvarga, S., Kovács, S., Csatári, G., Tóth, I. O., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I., Bákonyi, N.: Raw and Fermented Alfalfa Brown Juice Induces Changes in the Germination and Development of French Marigold (Tagetes patula L.) Plants.
Plants-Basel. 10 (6), 1-15, (cikkazonosító: 1076), 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
6.
Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N. A., Bákonyi, N., Razem, M., Fári, M., Prokisch, J., Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I.: Uptake Dynamics of Ionic and Elemental Selenium Forms and Their Metabolism in Multiple-Harvested Alfalfa (Medicago sativa L.).
Plants-Basel. 10 (7), 1-24, (cikkazonosító: 1277), 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
2020
7.
Barna, D., Tóth, I. O., Fári, M., Bákonyi, N.: Deproteinized plant juice as part of circular economy: A short review and brief experimental data.
Agrártud. Közl. 2, 23-26, 2020.
8.
Kisvarga, S., Barna, D., Kovács, S., Csatári, G., Tóth, I. O., Fári, M., Makleit, P., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I., Bákonyi, N.: Fermented Alfalfa Brown Juice Significantly Stimulates the Growth and Development of Sweet Basil (Ocimum basilicum L.) Plants.
Agronomy-Basel. 10 (5), 1-16, (cikkazonosító: 657), 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
2019
9.
Veres, S., Makleit, P., Csajbók, J., Simkó, A., Gáspár, S., Fári, M.: Physiological plasticity of alfalfa cultivars under different abiotic conditions.
10.
Barna, D., Tóth, I. O., Fári, M., Bákonyi, N.: Stabilization of alfalfa phytoserum by lacto-fermentation.
In: A világ interdiszciplináris megközelítésben. Szerk.: Mező Ferenc, Mező Katalin, Mándy Zsuzsa, Debreceni Egyetem, Debrecen, 89-100, 2019. ISBN: 9789634901723
11.
Kovács, S., Török, E., Tóth, I. O., Barna, D., Bákonyi, N.: Tápiószelei-1' és 'Jozsó' lucernafajták hajtásának szövettani jellemzése és fitoszérumának tulajdonságai.
In: Növénynemesítés a 21. század elején: kihívások és válaszok : XXV. Növénynemesítési Tudományos Nap 2019. Szerk.: Karsai Ildikó, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Budapest, 354-358, 2019. ISBN: 9789638351456
2017
12.
Veres, S., Makleit, P., Csajbók, J., Gáspár, S., Simkó, A., Fári, M.: Lucerna genotípusok fiziológiai sokféleségének értékelése Physiological values of different lucerne (Medicago sativa L.) genotypes.
In: LIX. Georgikon Napok Konferenciakiadványa : A múlt mérföldkövei és a jövő kihívásai: 220 éves a Georgikon. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 580-584, 2017. ISBN: 9789639639898
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem