EN HU

Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ

Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ
Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ
Uploaded publications:
26
Publications in DEA:
26
OA:
4
Date range:
2013-2024
2024
1.
Kiss, A., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Carbohydrate-Based Foods under Agroecosystems: Review on A Journey from Soil to In Vitro Engineered Digestion Models.
Egypt. J. Soil Sci. 64 (3), 1139-1164, 2024.
2.
Yavuz, S. R., Domokos-Szabolcsy, É., Béni, Á., Kiss, A.: Characterization of protein hydrolysates by different plant proteases.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 50, 2024. ISBN: 9786155606168
3.
Szanyi, D., Hajdu, B., Hajdú, P., Kiss, A.: Élelmi rosttal dúsított húsipari termékek fejlesztése, az alapanyagok reológiai vizsgálatára alapozva.
In: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia : Programfüzet és Összefoglaló Kötet. Szerk.: Hajdú Péter; Fekete István, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 70, 2024. ISBN: 9789634906230
4.
Atieh, R., Béni, Á., Kiss, A.: Enhanced Extraction of Terpene Compounds from Thyme and Oregano Leaves: Comparative Study and HPLC Method Development.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 49, 2024. ISBN: 9786155606168
5.
Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I., Elhawat, N. A., Kovács, Z., Kaszás, L., Béni, Á., Kiss, A.: Enhanced Oligopeptide and Free Tryptophan Release from Chickpea and Lentil Proteins: A Comparative Study of Enzymatic Modification with Bromelain, Ficin, and Papain.
Plants-Basel. 13 (21), 1-22, (article identifier: 3100), 2024.
Journal metrics:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
Q1 Ecology (2023)
Q1 Plant Science (2023)
6.
Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Kiss, A.: Funkcionális élelmiszerek potenciális prebiotikus hatásának fokozása enzimes degradáció segítségével.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 54, 2024. ISBN: 9786155606168
7.
Kokas, M., Brassó, D. L., Czeglédi, L., Kiss, A., Gulyás, G.: Gyógy- és fűszernövények hatása a tehéntej minőségére, táplálóanyag-, és immunglobulin tartalmára.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 30, 2024. ISBN: 9786155606168
8.
Csikos, G., Pápai, G., Kiss, A.: Különböző gabonafélék keményítőprofiljának összehasonlító vizsgálata szimulált emésztési rendszerben, valamint rezisztens keményítő tartalmuk növelése hő hatására.
In: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia : Programfüzet és Összefoglaló Kötet. Szerk.: Hajdú Péter; Fekete István, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 33, 2024. ISBN: 9789634906230
9.
Pápai, G., Szilva, D., Kiss, A.: Különböző gabonafélék keményítőprofiljának vizsgálata szimulált emésztési rendszerben, valamint rezisztens keményítő tartalmuk növelése hő hatására.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 43, 2024. ISBN: 9786155606168
10.
Kiss, A., Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Karaffa, E. M.: Model studies for the assessment of prebiotic nature of selected food components with transformed carbohydrate profiles.
In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 27, 2024. ISBN: 9786155270826
11.
Eged, B., Kiss, A., Kovács, S.: Rost- és fehérjedús növényi források zöld biomasszájának és magjának összehasonlító komplex értékelése.
In: LXV. Georgikon Napok Tudományos Konferencia : Kivonatkötet. Szerk.: Pőr Csilla, Szabó-Soós Adrienn, Szabó Péter, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely, 149-150, 2024. ISBN: 9786156338105
12.
Papp, V. A., Kiss, A.: Speciális, magas hozzáadott értékű hatóanyag keverékek kifejlesztése a gélképzési hajlam, illetve a reológiai sajátságok vizsgálatára alapozva.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 42, 2024. ISBN: 9786155606168
13.
Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Pál, K., Kiss, A.: Utilization of enzyme-triggered degradation of plant components in order to fortify oligosaccharide content of prebiotic potential.
In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 85, 2024. ISBN: 9786155270826
2023
14.
Kiss, A., Karaffa, E. M., Pál, K., Peles, F.: Comparative study on prebiotic activities of various dietary fibers on distinct probiotics.
In: 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts. Ed.: Klaudija Carović, Stanko Ivan Širić, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 202, 2023, (ISSN 2459-5551)
15.
Hajdú, P., Kiss, A.: Eltérő típusú adalékok hatásának elemzése gluténmentes anyagok vízfelvételre, illetve gélesedési és technofunkciós sajátságaira új húsanalógok kidolgozásának a megalapozására.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 18, 2023. ISBN: 9786155606151
16.
Hajdú, P., Kiss, A.: Funkcionális sütőipari alapanyagok technofunkciós- és termékfejlesztési sajátosságainak vizsgálata.
In: 39. Óvári Tudományos Nap : Konferencia : "Az agrár-, élelmiszer- és vidékgazdaság kihívásai" : Absztrakt kötet. Szerk.: Molnár Zoltán, Némethné Wurm Katalin, Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar, Mosonmagyaróvár, 68, 2023. ISBN: 9786156443243
17.
Béni, Á., Juhász, E. K., Balláné Kovács, A., Kiss, A.: Fűszer- és Gyógynövények bioaktív hatóanyagainak extrakciójának minősítése nagynyomású folyadékkormatográfiás eljárással.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 15, 2023. ISBN: 9786155606151
18.
Kokas, M., Nagy, B., Posta, J., Kiss, A., Czeglédi, L.: Különböző gyógynövények kedveltségének vizsgálata Holstein-fríz teheneknél.
In: 39. Óvári Tudományos Nap : Konferencia : "Az agrár-, élelmiszer- és vidékgazdaság kihívásai" : Absztrakt kötet. Szerk.: Molnár Zoltán, Némethné Wurm Katalin, Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar, Mosonmagyaróvár, 118-119, 2023. ISBN: 9786156443243
19.
Kovács, Z., Domokos-Szabolcsy, É., Béni, Á., Hajdú, P., Kiss, A.: Mag alapú fehérjék limitált hidrolízise és jellemzésük.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 22, 2023. ISBN: 9786155606151
20.
Kiss, A., Pál, A., Hajdú, P., Kiss, D.: Magas hozzáadott értékű sütőipari fejlesztések megalapozása bioaktív komponensekben gazdag alapanyagok és adalékok funkcionális jellegének elemzésével.
In: 39. Óvári Tudományos Nap : Konferencia : "Az agrár-, élelmiszer- és vidékgazdaság kihívásai" : Absztrakt kötet. Szerk.: Molnár Zoltán, Némethné Wurm Katalin, Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar, Mosonmagyaróvár, 69-70, 2023. ISBN: 9786156443243
21.
Pál, A., Kiss, A., Hajdú, P., Kiss, D.: Specifikus antioxidáns-források hatóanyagtartalmának és stabilitásának összehasonlító vizsgálata egészségvédő élelmiszerek kifejlesztésének a megalapozása céljából.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 31, 2023. ISBN: 9786155606151
22.
Kiss, A., Hariri Akbari, F., Marchev, A., Papp, V., Mirmazloum, I.: The Cytotoxic Properties of Extreme Fungi`s Bioactive Components - An Updated Metabolic and Omics Overview.
Life (Basel). 13 (8), 1-41, (article identifier: 1623), 2023.
Journal metrics:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Paleontology
Q2 Space and Planetary Science
2022
23.
Soorni, J., Kazemitabar, S. K., Kahrizi, D., Dehestani, A., Bagheri, N., Kiss, A., Kovács, P. G., Papp, I., Mirmazloum, I.: Biochemical and Transcriptional Responses in Cold-Acclimated and Non-Acclimated Contrasting Camelina Biotypes under Freezing Stress.
Plants-Basel. 11 (22), 1-14, 2022.
Journal metrics:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Ecology
Q1 Plant Science
24.
Soorni, J., Shobbar, Z. S., Kahrizi, D., Zanetti, F., Sadeghi, K., Rostampour, S., Kovács, P., Kiss, A., Mirmazloum, I.: Correlational Analysis of Agronomic and Seed Quality Traits in Camelina sativa Doubled Haploid Lines under Rain-Fed Condition.
Agronomy-Basel. 12 (2), 1-13, 2022.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science
25.
Lugata, J. K., Oláh, J., Ozsváth, X. E., Knop, R., Angyal, E., Szabó, C.: Effects of DL and L-Methionine on Growth Rate, Feather Growth, and Hematological Parameters of Tetra-SL Layers from 1-28 Days of Age.
Animals (Basel). 12 (15), 1-11, 2022.
Journal metrics:
Q1 Animal Science and Zoology
Q1 Veterinary (miscellaneous)
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen