EN HU

Nábrádi Zsófia Ildikó

Teljes publikációs lista

2025
1.
Bálint, P. L., Péntek, Á., Nábrádi, Z., Botos, S.: How can data analytics and employee upskilling foster digital maturity and sustainable practices in SMES?.
Problems and Perspectives in Management. 23 (2), 606-620, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Business and International Management (2024)
Q3 Business, Management and Accounting (miscellaneous) (2024)
Q3 Information Systems and Management (2024)
Q2 Law (2024)
Q3 Public Administration (2024)
Q2 Social Sciences (miscellaneous) (2024)
Q2 Sociology and Political Science (2024)
Q3 Strategy and Management (2024)
2.
Fehér, A., Fenyves, N. D., Kiss, M., Kiss, V. Á., Kontor, E., Nábrádi, Z., Soós, M.: Kvalitatív kutatásmódszertan a gazdálkodás- és szervezéstudományok területén.
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 161 p., 2025. ISBN: 9789634907107
3.
Rácz, A., Kiss, M., Fenyves, N. D., Földi, K., Nábrádi, Z.: Ránézésre egészséges?: táplálkozási címkék vizuális hatása a fogyasztói figyelemre.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVIII. Vándorgyűlés. Szerk.: Biró Lajos; Gelencsér Éva; Lugasi Andrea; Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 39-39, 2025. ISBN: 9786155606175
2022
4.
Szakály, Z., Kovács, B., Nábrádi, Z., Polereczki, Z.: A hús és hústermékek marketingje: fogyasztói szokások, evési attitűdök és vállalati piacorientáció.
In: A hús szerepe a humán táplálkozásban. Szerk.: Kukovics Sándor, Magyar Juh- és Kecsketejgazdasági Közhasznú Egyesület, Herceghalom, [közlésre elfogadva], 603-626, 2022. ISBN: 9786158150828
5.
Szakály, Z., Nábrádi, Z.: Az egészségtudatosság és a fogyasztók ismeretei.
In: A hús szerepe a humán táplálkozásban. Szerk.: Kukovics Sándor, Magyar Juh- és Kecsketejgazdasági Közhasznú Egyesület, Herceghalom, [közlésre elfogadva], 371-395, 2022. ISBN: 9786158150828
6.
Nábrádi, Z.: Genetikai alapú személyre szabott táplálkozás és az étrend-kiegészítő fogyasztás kapcsolata a magyar lakosság körében.
Táplálkozásmarketing. [közlésre elfogadva], 1-11, 2022.
2021
7.
Nábrádi, Z., Szakály, Z.: Attitudes towards health foods in terms of diet and physical activity.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (3), 3525-3541, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
8.
Nábrádi, Z., Szakály, Z.: Egészségvédő élelmiszerek iránti attitűdök a táplálkozás és a fizikai aktivitás vonatkozásában.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (3), 3507-3524, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
9.
Nábrádi, Z.: Étrend-kiegészítő fogyasztói szokások a fiatal felnőtt korosztály körében.
Debr. Szle. 29 (2), 229-238, 2021.
2020
10.
Nábrádi, Z., Bánáti, D., Szakály, Z.: A study on consumer habits in the dietary supplements market.
Apstract. 14 (3-4), 5-12, 2020.
11.
Nábrádi, Z., Szakály, Z.: Az egészségmagatartás és az étrendkiegészítő-fogyasztás kapcsolata.
Mark. Menedzsment. 54 (Spec.), 39-51, 2020.
12.
Nábrádi, Z.: Egészségvédő élelmiszervásárlás és -fogyasztás kapcsolata a fizikai aktivitással.
Gazdálktud. közl. 8 (1), 51-58, 2020.
2019
13.
Nábrádi, Z.: A fizikai aktivitás és a táplálkozás kapcsolata a savanyított tejtermékek piacán.
In: Tavaszi Szél Konferencia 2019: Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 651, 2019. ISBN: 9786155586422
14.
Kiss, V. Á., Csapóné Riskó, T., Nábrádi, Z.: A sharing economy fogalma és a vele kapcsolatos attitűdök vizsgálata Magyarországon.
Taylor. 11 (3), 25-33, 2019.
15.
Nábrádi, Z., Szakály, Z.: Életstílus alapú fogyasztói szegmensek étrend-kiegészítők vásárlásában megjelenő sajátosságai.
In: Egészségpiaci kutatások. Szerk.: Fehér András, Szakály Zoltán, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 57-65, 2019. ISBN: 9789634901327
16.
Nábrádi, Z., Szakály, Z.: Életstílus alapú fogyasztói szegmensek étrend-kiegészítők vásárlásában megjelenő sajátosságainak feltárása.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 38, 2019. ISBN: 9786155606090
17.
Nábrádi, Z.: Fizikai aktivitás motivációi és az étrend-kiegészítő fogyasztás vizsgálata sporttevékenységet végző felnőttek körében.
In: Fiatal Sporttudósok VII. Országos Konferenciája : Program és előadás-kivonatok, Magyar Sporttudományi Társaság, Budapest, S-59, 2019.
18.
Nábrádi, Z.: Fogyasztói szokások vizsgálata az étrend-kiegészítők piacán.
Táplálkozástudományi Morzsák Hírlevél. 2 (2), 7-10, 2019.
19.
Nábrádi, Z.: Motivation for physical activity and dietary supplement usage among Hungarian adults who engaged in sports.
In: 1st Partium International Conference on Management : Trends in 21stC entury : Book of Abstracts. Ed.: András Nábrádi, Katalin Gál, Partium Publishing House, Nagyvárad, 35-36, 2019. ISBN: 9786068156941
20.
Nábrádi, Z., Madarász, T.: Sportfogyasztói attitűdök és az egészséges táplálkozás kapcsolata.
2018
21.
Nábrádi, Z.: Az étrend-kiegészítők fogyasztását meghatározó demográfiai és életstílus jellemzők.
In: Táplálkozástudományi kutatások VIII. PhD konferencia program és előadás összefoglalók. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 19, 2018. ISBN: 9786155606052
2017
22.
Nábrádi, Z., Kovács, S., Szakály, Z.: A húsfogyasztási szokások összefüggése az evési attitűdökkel a fiatal felnőtt korosztályban.
Manag. Market. EMOK klsz., 75-84, 2017.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Business, Management and Accounting (miscellaneous)
23.
Herpainé Lakó, J., Simon, I. Á., Nábrádi, Z., Müller, A. É.: Családok sportolási szokásainak szocioökonómiai hátterére.
Képzés és gyakorlat. 15 (4), 37-52, 2017.
24.
Herpainé Lakó, J., Simon, I. Á., Nábrádi, Z., Müller, A. É.: Családok szabadidő - eltöltési szokásai, különös tekintettel a sporttevékenységek szocioökonómiai hátterére.
In: Diverzitás a hazai és nemzetközi neveléstudományi kutatásokban és a pedagógiai gyakorlatban: X. Képzés és Gyakorlat Nemzetközi Neveléstudományi Konferencia Absztraktkötet = Diversity in National and International Researches in Educational Sciences and Pedagogical Practice" 10th Training and Practice International Conference on Educational Sciences Abstracts. Szerk.: Kissné Zsámboki Réka, Horváth Csaba, Soproni Egyetem Kiadó, Sopron, 152, 2017. ISBN: 9789633590720
25.
Nábrádi, Z.: Demographic and lifestyle attributes with a fundamental role in food supplement consumption (exploratory research).
Apstract. 11 (3-4), 181-188, 2017.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem