Ha kapcsolatba szeretne lépni a Tudóstér adminisztrátoraival, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy küldjön e-mailt a publikacioklib.unideb.hu címre.
Bejelentkezés
A Tudóstér funkcióinak nagy része bejelentkezés nélkül is elérhető. Bejelentkezésre az alábbi műveletekhez van szükség:
Sipiczki, M.,
Czentye, K.,
Kállai, Z.:
High intragenomic, intergenomic, and phenotypic diversity in pulcherrimin-producing Metschnikowia yeasts indicates a special mode of genome evolution.
Sci. Rep. 14 (1), 1-13, (cikkazonosító: 10521), 2024.
Brysch-Herzberg, M.,
Jia, G. S.,
Sipiczki, M.,
Seidel, M.,
Zhang, W. C.,
Du, L. L.:
Reinstatement of the fission yeast species Schizosaccharomyces versatilis Wickerham et Duprat, a sibling species of Schizosaccharomyces japonicus.
Yeast. 41 (3), 108-127, 2024.
Brejová, B.,
Hodorova, V.,
Lichancová, H.,
Peričková, E.,
Šoucová, V. A.,
Sipiczki, M.,
Vinař, T.,
Nosek, J.:
Chromosome-Level Genome Assembly of the Yeast Candida verbasci.
Microbiol. Resour. Ann. 12 (3), 1-8, (cikkazonosító: 23), 2023.
Sipiczki, M.,
Hrabovszki, V.:
Corrigendum to "Galactomyces candidus diversity in the complex mycobiota of cow-milk bryndza cheese comprising antagonistic and sensitive strains" [Int. J. Food Microbiol. 388 (2023) 110088].
Int. J. Food Microbiol. 391-393, 1-1, (cikkazonosító: 110149), 2023.
Sipiczki, M.,
Hrabovszki, V.:
Galactomyces candidus diversity in the complex mycobiota of cow-milk bryndza cheese comprising antagonistic and sensitive strains.
Int. J. Food Microbiol. 388, 1-8, (cikkazonosító: 110088), 2023.
Sipiczki, M.:
Identification of antagonistic yeasts as potential biocontrol agents: Diverse criteria and strategies.
Int. J. Food Microbiol. 406, 1-14, (cikkazonosító: 110360), 2023.
Brysch-Herzberg, M.,
Jia, G. S.,
Sipiczki, M.,
Seidel, M.,
Li, W.,
Assali, I.,
Du, L. L.:
Schizosaccharomyces lindneri sp. nov., a fission yeast occurring in honey.
Yeast. 40 (7), 237-253, 2023.
Csoma, H.,
Kállai, Z.,
Czentye, K.,
Sipiczki, M.:
Starmerella lactis-condensi, a yeast that has adapted to the conditions in the oenological environment.
Int. J. Food. Microbiol. 401 (1), 1-10, (cikkazonosító: 110282), 2023.
Vig, I.,
Ács-Szabó, L.,
Benkő, Z.,
Papp, L. A.,
Sipiczki, M.,
Miklós, I.:
Analysis of the cwf14 gene encoding the G10 protein involved in splicing in Schizosaccharomyces pombe.
In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet, [s.n.], Kecskemét, 53, 2022.
Vig, I.,
Ács-Szabó, L.,
Benkő, Z.,
Papp, L. A.,
Sipiczki, M.,
Miklós, I.:
The Schizosaccharomyces pombe cwf14 gene is evolutionarily conserved and involved in the TOR pathway.
In: Biotechnology at the University of Debr ecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 45, 2022. ISBN: 9789634904687
Pesti, B.,
Nagy, Z.,
Papp, L. A.,
Sipiczki, M.,
Sveiczer, Á.:
Cell Length Growth in the Fission Yeast Cell Cycle: Is It (Bi)linear or (Bi)exponential?.
Processes. 9, 1-19, (cikkazonosító: 1533), 2021.
Ács-Szabó, L.,
Papp, L. A.,
Sipiczki, M.,
Miklós, I.:
Genome Comparisons of the Fission Yeasts Reveal Ancient Collinear Loci Maintained by Natural Selection.
J. Fungi. 7 (10), 1-26, (cikkazonosító: 864), 2021.
Yurkov, A.,
Alves, A.,
Bai, F. Y.,
Boundy, M. K.,
Buzzini, P.,
Čadež, N.,
Cardinali, G.,
Casaregola, S.,
Chaturvedi, V.,
Collin, V.,
Fell, J. W.,
Girard, V.,
Groenewald, M.,
Hagen, F.,
Hittinger, C. T.,
Kachalkin, A. V.,
Kostrzewa, M.,
Kouvelis, V.,
Libkind, D.,
Liu, X.,
Maier, T.,
Meyer, W.,
Péter, G.,
Piątek, M.,
Robert, V.,
Rosa, C. A.,
Sampaio, J. P.,
Sipiczki, M.,
Stadler, M.,
Sugita, T.,
Sugiyama, J.,
Takagi, H.,
Takashima, M.,
Turchetti, B.,
Wang, Q. M.,
Boekhout, T.:
Nomenclatural issues concerning cultured yeasts and other fungi: why it is important to avoid unneeded name changes.
IMA Fungus. 12 (1), 1-20, 2021.
D1
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
D1
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
D1
Plant Science
19.
Horváth, E.,
Dályai, L.,
Szabó, E.,
Barna, T.,
Kalmár, L.,
Posta, J.,
Sipiczki, M.,
Csoma, H.,
Miklós, I.:
The antagonistic Metschnikowia andauensis produces extracellular enzymes and pulcherrimin, whose production can be promoted by the culture factors.
Sci. Rep. 11, 10593-10603, (cikkazonosító: 10593), 2021.
Nĕmcová, A.,
Gonová, D.,
Samek, O.,
Sipiczki, M.,
Breierová, E.,
Marova, I.:
The Use of Raman Spectroscopy to Monitor Metabolic Changes in Stressed Metschnikowia sp. Yeasts.
Microorganisms. 9 (2), 1-19, 2021.
Nĕmcová, A.,
Szotkowski, M.,
Samek, O.,
Cagáňová, L.,
Sipiczki, M.,
Marova, I.:
Use of Waste Substrates for the Lipid Production by Yeasts of the Genus Metschnikowia - Screening Study.
Microorganisms. 9 (11), 1-23, 2021.
Szabó, A.,
Antunovics, Z.,
Karanyicz, E.,
Sipiczki, M.:
Diversity and Postzygotic Evolution of the Mitochondrial Genome in Hybrids of Saccharomyces Species Isolated by Double Sterility Barrier.
Front. Microbiol. 11, 1-22, 2020.