Ha kapcsolatba szeretne lépni a Tudóstér adminisztrátoraival, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy küldjön e-mailt a publikacioklib.unideb.hu címre.
Bejelentkezés
A Tudóstér funkcióinak nagy része bejelentkezés nélkül is elérhető. Bejelentkezésre az alábbi műveletekhez van szükség:
Henzsel, I.,
Györgyi, G.,
Orosz, V.,
Almási, C.,
Demeter, I.,
Sipos, T.,
Tóth, G.,
Kosztyuné Krajnyák, E.,
Makádi, M.:
A rozs talajának légzése vetés után a Westsik-féle vetésforgó tartamkísérletben.
In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2024 Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : konferencia kiadvány. Szerk.: Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Bara Eszter, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 22-33, 2024. ISBN: 9786156032720
Henzsel, I.,
Orosz, V.,
Tóth, T.,
Almási, C.,
Demeter, I.,
Mansour, M. M.,
Györgyi, G.,
Sipos, T.,
Tóth, G.,
Makádi, M.:
Long-term effects of traditional organic matter applications in acidic sandy soil.
In: Alternatives to Reduce Soil Degradation : Books of abstracts. Ed.: by Zsófia Bakacsi, Ágota Horel, János Mészáros, Márk Rékási, Tünde Takács, Institute for Soil Sciences, HUN-REN Centre for Agricultural Research, Budapest, 57, 2024. ISBN: 9786155387128
Györgyi, G.,
Sipos, T.,
Tóth, G.,
Irinyiné Oláh, K.,
Henzsel, I.:
NPK műtrágyázás hatása a bab hüvelyhosszúságára és egyéb terméselemekre.
In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2024 : Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában. Szerk.: Oláh Katalin; Kosztyuné Krajnyák Edit; Szabó Béla; Bara Eszter, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 12-21, 2024. ISBN: 9786156032720
Györgyi, G.,
Tóth, G.,
Sipos, T.,
Szabó, B.,
Henzsel, I.:
Effect of sowing time and fertilizer on the protein content, seed- and protein yield of dry beans (Phaseolus vulgaris L.).
Acta Agr. Slov. 119 (4), 1-11, 2023.
Q4
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q4
Water Science and Technology
8.
Györgyi, G.,
Tóth, G.,
Sipos, T.,
Kosztyuné Krajnyák, E.,
Henzsel, I.:
Effect of sowing time and fertilizer treatments on the protein content and protein yield of the white pearl 'Start' bean variety.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Eds.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 41, 2023. ISBN: 9789634905356
Sipos, T.,
Györgyi, G.,
Henzsel, I.,
Zsombik, L.:
Effect of the year on the yield components of "Szabolcs" triticale (x Triticosecale Wittm.) variety in a nitrogen fertilization experiment.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) : One Health approach. Szerk.: Veres, Szilvia; Kocsisné Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 57, 2023. ISBN: 9789634905356
Henzsel, I.,
Hadházy, Á.,
Györgyi, G.,
Tóth, G.,
Sipos, T.,
Orosz, V.,
Almási, C.,
Makádi, M.:
Potato and rye plant production without NPK chemical fertilizer based on the Westsik's crop rotation long-term field experiment.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Ed.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 42, 2023. ISBN: 9789634905356
Henzsel, I.,
Makádi, M.,
Hadházy, Á.,
Györgyi, G.,
Aranyos, T.,
Tóth, G.,
Sipos, T.,
Orosz, V.,
Zsombik, L.:
A burgonya által kivont kálium mennyisége a Westsik-féle vetésforgó tartamkísérletben.
In: Az agrokémia, talajtan és a kapcsolódó tudományok időszerű kérdései : Jubileumi kiadvány. Szerk.: Balláné Kovács Andrea, Kocsisné Demjén Ágnes, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 138-149, 2022. ISBN: 9789634904717
Henzsel, I.,
Tóth, G.,
Orosz, V.,
Hadházy, Á.,
Sipos, T.,
Aranyos, T.,
Kosztyuné Krajnyák, E.,
Abido, W. A. E.,
Györgyi, G.:
A burgonyatermés nitrogén- és káliumtartalmának alakulása a Westsik-féle vetésforgó kísérletben.
In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022. Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 32-43, 2022. ISBN: 9786156032645
Henzsel, I.,
Hadházy, Á.,
Tóth, G.,
Sipos, T.,
Györgyi, G.:
A burgonyagumó vastartalmának alakulása a Westsik-féle vetésforgó tartamkísérletben.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 227-235, 2021. ISBN: 9786156032409
Sipos, T.,
Henzsel, I.,
Györgyi, G.:
A "Kriszta" évelő rozs (Secale cereale L. x Secale montanum Guss.) fajta takarmányhozama kaszálási kísérletben.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 45-52, 2021. ISBN: 9786156032409
Györgyi, G.,
Sipos, T.,
Tóth, G.,
Henzsel, I.:
A különböző tőtávolságok hatása a Boglárka burgonyafajta termésmennyiségére.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, 2021, 93-100, 2021. ISBN: 9786156032409
Henzsel, I.,
Erdős, Z.,
Pál, V.,
Györgyi, G.,
Tóth, G.,
Sipos, T.,
Hadházy, Á.:
A talajtömörödés elleni védekezés lehetőségei egy vetésforgó kísérlet eredményei alapján.
In: A talajok multifunkcionalitásának megőrzéséhez szükséges ismeretek átadása az agrárkörnyezet fenntarthatósága céljából. Szerk.: Ladislav Kovac, Jana Jakubová, Aranyos Tibor József, Makádi Marianna, NPPC-Vyskumny ústav agroekológie Michalovce, Piestany, 200-210, 2021. ISBN: 9788097356521
Györgyi, G.,
Sipos, T.,
Tóth, G.,
Henzsel, I.:
Különböző állománysűrűségek hatása a Hópehely szárazbab termésmennyiségére extrém termesztési körülmények között.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 285-293, 2021. ISBN: 9786156032409
Zsombik, L.,
Sipos, T.,
Pál, V.:
Hairy vetch (Vicia villosa Roth) seed production in clear sowing and double cropping system.
In: Abstract book of the 19th Alps-Adria Scientific Workshop. Ed.: by Zoltán Kende, Szent István Egyetemi Kiadó Nonprofit Kft., Gödöllő, 50, 2020. ISBN: 9789632698960
Dobránszki, J.,
Czimbalmos, Á.,
Mendlerné Drienyovszki, N.,
Murányi, E.,
Sipos, T.,
Fazekas, M.,
Zsembeli, J.,
Vad, A.,
Zsombik, L.:
Növénynemesítés a Debreceni Egyetem Agrárkutatóintézeteiben és Tangazdaságában.
In: A magyar növénynemesítés eredményei az ezredfordulón : 1990-2018 / [kiadja a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontja és a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága], A Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontja és a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Budapest, 187-202, 2019. ISBN: 9789635089017
Györgyi, G.,
Sipos, T.,
Tóth, G.,
Henzsel, I.,
Szabó, B.:
Vetésidő, állománysűrűség és műtrágyakezelés hatása a Start gyöngybab terméseredményére.
In: Tápanyag-utánpótlás a fenntartható homoki gazdálkodásban "Komplex vidékgazdasági és fenntarthatósági fejlesztések kutatása, szolgáltatási hálózatának kidolgozása a Kárpát-medencében". Szerk.: Lajtos István; Kosztyuné Krajnyák Edit; Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 82-90, 2019. ISBN: 9786156032041
Györgyi, G.,
Sipos, T.,
Henzsel, I.:
Termesztéstechnológiai elemek hatása a Diana szárazbab fajta terméseredményére.
In: XVI. Nemzetközi Tudományos Napok : : "Fenntarthatósági kihívások és válaszok" : Tanulmányok. Szerk.: Dinya László, Baranyi Aranka, Eszterházy Károly Egyetem, Gyöngyös, 759-767, 2018.