EN HU

Vállalkozásfejlesztési Tanszék

Vállalkozásfejlesztési Tanszék
Vállalkozásfejlesztési Tanszék
Feltöltött közlemény:
346
DEA-ban:
279
OA:
105
Publikációs időszak:
2000-2025
2025
1.
Nagy, T. B., Nagy, A. S.: Navigating Succession in European Family Businesses: A Three-Circle Model Reinterpretation of Case Studies.
In: 11th BASIQ International Conference on New Trends in Sustainable Business and Consumption. Eds.: C. Vasiliu, D.C. Dabija, A. Tziner, D. Plesea, V. Dinu, Editura ASE, Bucharest, 326-334, 2025.
2024
2.
Bittner, B., Vida, V., Kovács, S., Kovács, T. Z., Kasza, G., Nagy, A. S., Szakos, D.: A legdrágább falatok, avagy az élelmiszer-pazarlás a debreceni egyetemi hallgatók körében.
TM. 11 (2), 59-75, 2024.
3.
Troitsky, M., Gabnai, Z., Nagy, A. S.: Az egyetemi hallgatók vállalkozási hajlandósága és motivációi.
Economica. 15 (3-4), 90-102, 2024.
4.
Varga-Karádi, N. M., Kiss, V. Á., Vida, V.: Az élelmiszerpazarlás jelenlegi helyzetének bemutatása Magyarországon.
Táplálkozásmarketing. 11 (2), 31-42, 2024.
5.
Kovács, T. Z., Bittner, B., Huzsvai, L., Nábrádi, A.: Konvergenciák és Máté-hatás az Európai Unió tagállamaiban a DESI-index alapján.
Közgazdász Fórum. 27 (151), 38-74, 2024.
2023
6.
Erdős, A. D., Szőllősi, L.: A Magyarországon szántóföldi növénytermesztést végző egyéni és társas agrárvállalkozások üzemméretének, koncentrációjának és hatékonyságának megítélése.
Gazdálkodás. 67 (5), 410-424, 2023.
7.
Kálmán, Á., Erdős, A. D., Molnár, S., Szűcs, I., Szőllősi, L.: A pulykahízlalás jövedelemtermelő képességének alakulása jó színvonalon gazdálkodó magyarországi üzemekben.
Gazdálkodás. 67 (2), 101-122, 2023.
8.
Marczin, T., Kovács, K., Nagy, A. S., Vida, V.: A sertéságazat helyzetének bemutatása (jövedelmezőség, hatékonyság).
Gazdálkodás. 67 (3), 226-246, 2023.
9.
Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Economic Sustainability Assessment of a Beekeeping Farm in Hungary.
Agriculture-Basel. 13 (6), 1-15, (cikkazonosító: 1262), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
10.
Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Egy hazai méhészet gazdasági és ökológiai fenntarthatóságának vizsgálata.
Állatteny. takarm. 72 (2), 138-162, 2023.
11.
Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Evaluation of the Pollination Ecosystem Service of the Honey Bee (Apis mellifera) Based on a Beekeeping Model in Hungary.
Sustainability. 15 (13), 1-14, (cikkazonosító: 9906), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Computer Networks and Communications
Q2 Energy Engineering and Power Technology
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Hardware and Architecture
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
12.
Kálmán, Á., Szőllősi, L.: Global tendencies in turkey meat production, trade and consumption.
Agrártud. Közl. 2, 83-89, 2023.
13.
Vida, V., Madai, H.: Hajdú-Bihar megye demográfiai helyzete a 2022-es népszámlálási adatok alapján.
Debr. szle. 31 (2), 138-147, 2023.
14.
Szőllősi, L., Erdős, A. D.: Income and Asset Situation of Companies Producing Arable Crops in the Visegrad Countries.
Agriculture-Basel. 13 (8), 1-20, (cikkazonosító: 1589), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
15.
Szőllősi, L., Berencsi, A., Boros, J., Várnagy, E.: Kari Tudományos Diákköri Konferencia: Rezümé kötet.
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 73 p., 2023.
16.
Csástyu, L.: Munkaerőpiaci mutatók az Észak-Alföldi régióban 2017-2022.
In: "New Trends and Challenges in Management" Conference = "Kihívások és tanulságok a menedzsment területén" Konferencia : Abstract booklet = Absztraktfüzet, Debreceni Egyetem Műszaki Kar Műszaki Menedzsment Tanszék, MTA DAB Műszaki Szakbizottság, Debrecen, 27, 2023. ISBN: 9789634905127
17.
Vida, V., Szakály, Z.: Sertéshús és sertéshúskészítmények fogyasztási szokásai, trendjei.
TM. 10 (1), 81-97, 2023.
18.
Vida, V., Feketéné Ferenczi, A.: Trends in honey consumption and purchasing habits in some European countries.
Apstract. 17 (1), 47-58, 2023.
19.
Szőllősi, L., Karnai, L., Molnár, S.: Vágócsirke-hizlaló üzemek ökonómiai jellemzői 2022-ben és 2023-ban.
Baromfiágaz. 23 (3), 12-22, 2023.
2022
20.
Szűcs, I., Szőllősi, L., Apáti, F., Madai, H., Feketéné Ferenczi, A., Kurmai, V., Krivdáné Dorogi, D., Marczin, T., Kicska, T.: A főbb hazai mezőgazdasági ágazatok üzemtani elemzése.
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 155 p., 2022.
21.
Ricz, S., Szőllősi, L.: A magyar és lengyel tojástermelő társas vállalkozások gazdasági összehasonlítása.
Studia Mundi - Economica. 9 (3), 43-54, 2022.
22.
Krivdáné Dorogi, D.: A paradicsom és az uborka versenyhelyzetének értékelése az Európai Unióban = Evaluation of the competitive situation of tomato and cucumber in the European Union.
Gazdálkodás. 66 (2), 129-141, 2022.
23.
Oláh, B., Szűcs, I., Karnai, L.: A passzív sportfogyasztási szokások vizsgálata a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatói körében = Investigation of passive sport consumption around the students of Faculty of Economics, University of Debrecen.
Economica. 13 (1-2), 45-52, 2022.
24.
Alobid, M., Szűcs, I.: Appraising the water status in Egypt through the application of the virtual water principle in the agricultural sector.
In: Environmental Footprints and Eco-design of Products and Processes / Zachary Romano, Springer, New York, 27-50, 2022. ISBN: 9789811905346
25.
Lourdes, O. M., Kovács, K.: Comparison study of the agricultural subsidy policy applied by Ecuador and Hungary in the last 10 years.
Apstract. 16 (1), 12, 2022.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem