EN HU

Vállalkozásfejlesztési Tanszék

Vállalkozásfejlesztési Tanszék
Vállalkozásfejlesztési Tanszék
Feltöltött közlemény:
333
DEA-ban:
266
OA:
105
Publikációs időszak:
2000-2024
2024
1.
Bittner, B., Vida, V., Kovács, S., Kovács, T. Z., Kasza, G., Nagy, A. S., Szakos, D.: A legdrágább falatok, avagy az élelmiszer-pazarlás a debreceni egyetemi hallgatók körében.
TM. 11 (2), 59-75, 2024.
2.
Troitsky, M., Gabnai, Z., Nagy, A. S.: Az egyetemi hallgatók vállalkozási hajlandósága és motivációi.
Economica. 15 (3-4), 90-102, 2024.
2023
3.
Erdős, A. D., Szőllősi, L.: A Magyarországon szántóföldi növénytermesztést végző egyéni és társas agrárvállalkozások üzemméretének, koncentrációjának és hatékonyságának megítélése.
Gazdálkodás. 67 (5), 410-424, 2023.
4.
Kálmán, Á., Erdős, A. D., Molnár, S., Szűcs, I., Szőllősi, L.: A pulykahízlalás jövedelemtermelő képességének alakulása jó színvonalon gazdálkodó magyarországi üzemekben.
Gazdálkodás. 67 (2), 101-122, 2023.
5.
Marczin, T., Kovács, K., Nagy, A. S., Vida, V.: A sertéságazat helyzetének bemutatása (jövedelmezőség, hatékonyság).
Gazdálkodás. 67 (3), 226-246, 2023.
6.
Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Economic Sustainability Assessment of a Beekeeping Farm in Hungary.
Agriculture-Basel. 13 (6), 1-15, (cikkazonosító: 1262), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
7.
Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Egy hazai méhészet gazdasági és ökológiai fenntarthatóságának vizsgálata.
Állatteny. takarm. 72 (2), 138-162, 2023.
8.
Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Evaluation of the Pollination Ecosystem Service of the Honey Bee (Apis mellifera) Based on a Beekeeping Model in Hungary.
Sustainability. 15 (13), 1-14, (cikkazonosító: 9906), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Computer Networks and Communications
Q2 Energy Engineering and Power Technology
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q1 Geography, Planning and Development
Q2 Hardware and Architecture
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
9.
Kálmán, Á., Szőllősi, L.: Global tendencies in turkey meat production, trade and consumption.
Agrártud. Közl. 2, 83-89, 2023.
10.
Vida, V., Madai, H.: Hajdú-Bihar megye demográfiai helyzete a 2022-es népszámlálási adatok alapján.
Debr. szle. 31 (2), 138-147, 2023.
11.
Szőllősi, L., Erdős, A. D.: Income and Asset Situation of Companies Producing Arable Crops in the Visegrad Countries.
Agriculture-Basel. 13 (8), 1-20, (cikkazonosító: 1589), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
12.
Szőllősi, L., Berencsi, A., Boros, J., Várnagy, E.: Kari Tudományos Diákköri Konferencia: Rezümé kötet.
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 73 p., 2023.
13.
Vida, V., Szakály, Z.: Sertéshús és sertéshúskészítmények fogyasztási szokásai, trendjei.
TM. 10 (1), 81-97, 2023.
14.
Szőllősi, L., Karnai, L., Molnár, S.: Vágócsirke-hizlaló üzemek ökonómiai jellemzői 2022-ben és 2023-ban.
Baromfiágaz. 23 (3), 12-22, 2023.
2022
15.
Szűcs, I., Szőllősi, L., Apáti, F., Madai, H., Feketéné Ferenczi, A., Kurmai, V., Krivdáné Dorogi, D., Marczin, T., Kicska, T.: A főbb hazai mezőgazdasági ágazatok üzemtani elemzése.
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 155 p., 2022.
16.
Ricz, S., Szőllősi, L.: A magyar és lengyel tojástermelő társas vállalkozások gazdasági összehasonlítása.
Studia Mundi - Economica. 9 (3), 43-54, 2022.
17.
Krivdáné Dorogi, D.: A paradicsom és az uborka versenyhelyzetének értékelése az Európai Unióban = Evaluation of the competitive situation of tomato and cucumber in the European Union.
Gazdálkodás. 66 (2), 129-141, 2022.
18.
Oláh, B., Szűcs, I., Karnai, L.: A passzív sportfogyasztási szokások vizsgálata a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatói körében = Investigation of passive sport consumption around the students of Faculty of Economics, University of Debrecen.
Economica. 13 (1-2), 45-52, 2022.
19.
Alobid, M., Szűcs, I.: Appraising the water status in Egypt through the application of the virtual water principle in the agricultural sector.
In: Environmental Footprints and Eco-design of Products and Processes / Zachary Romano, Springer, New York, 27-50, 2022. ISBN: 9789811905346
20.
Lourdes, O. M., Kovács, K.: Comparison study of the agricultural subsidy policy applied by Ecuador and Hungary in the last 10 years.
Apstract. 16 (1), 12, 2022.
21.
Alobid, M., Derardja, B., Szűcs, I.: Economic Analysis of an Optimized Irrigation System: Case of Sant' Arcangelo, Southern Italy.
Eur. Online J. Nat. Soc. Sci. 11 (1), 134-155, 2022.
22.
Erdős, A. D., Szőllősi, L.: Economic situation and concentration of arable crop partnerships in Hungary.
J. Cent. Eur. Agric. 23 (1), 179-191, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Agronomy and Crop Science
Q4 Animal Science and Zoology
23.
Krivdáné Dorogi, D.: Evaluation of the competitiveness of fresh tomato.
Int. J. Hortic. Sci. 28, 73-77, 2022.
24.
Vida, V., Kovács, T. Z., Nagy, A. S., Madai, H., Bittner, B.: Food waste in EU countries.
Apstract. 16 (2), 1-10, 2022.
25.
Felföldi, J., Sulyok, D., Czakó, I., Kovács, K.: Management issues of cropping with sorghum in the production structure: a case study of Hungary.
Apstract. 16 (2), 1-11, 2022.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem