EN HU

Györgyi Gyuláné

Publication list

2024
1.
Henzsel, I., Györgyi, G., Orosz, V., Almási, C., Demeter, I., Sipos, T., Tóth, G., Kosztyuné Krajnyák, E., Makádi, M.: A rozs talajának légzése vetés után a Westsik-féle vetésforgó tartamkísérletben.
In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2024 Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : konferencia kiadvány. Szerk.: Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Bara Eszter, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 22-33, 2024. ISBN: 9786156032720
2.
Sipos, T., Györgyi, G., Henzsel, I., Szabó, B.: A Szabolcs tritikále sütőipari minősége különböző nitrogén-ellátottsági szinteken.
In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2024. Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában / Irinyiné, Oláh Katalin; Kosztyuné, Krajnyák Edit; Szabó, Béla; Bara, Eszter, Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 83-88, 2024. ISBN: 9786156032720
3.
Henzsel, I., Orosz, V., Almási, C., Demeter, I., Tóth, T., Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Makádi, M.: A talajmechanikai ellenállás és néhány kémiai talajtulajdonság alakulása a Westsik-féle vetésforgó tartamkísérlet burgonyaparcelláiban.
In: Talajtani Vándorgyűlés : programfüzet: 2024 szeptember 18-20. Gödöllő, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 43, 2024.
4.
Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Irinyiné Oláh, K., Makszim, G. N. T., Tóth, C., Tóth, B., Györgyi, G., Szabóné Berta, O., Soós, A., Kolesnyk, A.: Kevert és sávos vetésben termesztett magtermő szöszös bükköny (Vicia Villosa Roth.) termésmennyiségének vizsgálata.
In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2024 : Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában. Szerk.: Oláh Katalin; Kosztyuné Krajnyák Edit; Szabó Béla; Bara Eszter, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 49-56, 2024. ISBN: 9786156032720
5.
Henzsel, I., Orosz, V., Tóth, T., Almási, C., Demeter, I., Mansour, M. M., Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Makádi, M.: Long-term effects of traditional organic matter applications in acidic sandy soil.
In: Alternatives to Reduce Soil Degradation : Books of abstracts. Ed.: by Zsófia Bakacsi, Ágota Horel, János Mészáros, Márk Rékási, Tünde Takács, Institute for Soil Sciences, HUN-REN Centre for Agricultural Research, Budapest, 57, 2024. ISBN: 9786155387128
6.
Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Irinyiné Oláh, K., Henzsel, I.: NPK műtrágyázás hatása a bab hüvelyhosszúságára és egyéb terméselemekre.
In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2024 : Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában. Szerk.: Oláh Katalin; Kosztyuné Krajnyák Edit; Szabó Béla; Bara Eszter, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 12-21, 2024. ISBN: 9786156032720
2023
7.
Györgyi, G., Tóth, G., Sipos, T., Szabó, B., Henzsel, I.: Effect of sowing time and fertilizer on the protein content, seed- and protein yield of dry beans (Phaseolus vulgaris L.).
Acta Agr. Slov. 119 (4), 1-11, 2023.
Journal metrics:
Q4 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q4 Water Science and Technology
8.
Györgyi, G., Tóth, G., Sipos, T., Kosztyuné Krajnyák, E., Henzsel, I.: Effect of sowing time and fertilizer treatments on the protein content and protein yield of the white pearl 'Start' bean variety.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Eds.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 41, 2023. ISBN: 9789634905356
9.
Sipos, T., Györgyi, G., Henzsel, I., Zsombik, L.: Effect of the year on the yield components of "Szabolcs" triticale (x Triticosecale Wittm.) variety in a nitrogen fertilization experiment.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) : One Health approach. Szerk.: Veres, Szilvia; Kocsisné Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 57, 2023. ISBN: 9789634905356
10.
Tóth, G., Henzsel, I., Györgyi, G.: Investigating a selection method of protein-rich seeds in white lupin.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) : One Health approach. Szerk.: Veres, Szilvia; Kocsisné, Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 65-65, 2023. ISBN: 9789634905356
11.
Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Csabai, J., Hörcsik, Z. T., Makszim, G. N. T., Györgyi, G., Henzsel, I., Pepó, P.: Investigation of the effect of sowing time on one of the key crops of sustainable land use, the hairy vetch (Vicia villosa Roth.): Growth indicators and yield elements in Nyírség region of East Hungary.
S. West. J. Horticult., Biol. Envir. 14 (1), 14-27, 2023.
Journal metrics:
Q4 Agronomy and Crop Science
Q4 Ecology
Q4 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q4 Plant Science
Q4 Soil Science
12.
Henzsel, I., Hadházy, Á., Györgyi, G., Tóth, G., Sipos, T., Orosz, V., Almási, C., Makádi, M.: Potato and rye plant production without NPK chemical fertilizer based on the Westsik's crop rotation long-term field experiment.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Ed.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 42, 2023. ISBN: 9789634905356
2022
13.
Henzsel, I., Makádi, M., Hadházy, Á., Györgyi, G., Aranyos, T., Tóth, G., Sipos, T., Orosz, V., Zsombik, L.: A burgonya által kivont kálium mennyisége a Westsik-féle vetésforgó tartamkísérletben.
In: Az agrokémia, talajtan és a kapcsolódó tudományok időszerű kérdései : Jubileumi kiadvány. Szerk.: Balláné Kovács Andrea, Kocsisné Demjén Ágnes, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 138-149, 2022. ISBN: 9789634904717
14.
Henzsel, I., Tóth, G., Orosz, V., Hadházy, Á., Sipos, T., Aranyos, T., Kosztyuné Krajnyák, E., Abido, W. A. E., Györgyi, G.: A burgonyatermés nitrogén- és káliumtartalmának alakulása a Westsik-féle vetésforgó kísérletben.
In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022. Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 32-43, 2022. ISBN: 9786156032645
15.
Szabó, B., Pristyák, T., Forgó, I., Henzsel, I., Györgyi, G., Májer, P., Hoffmann, R., Tóth, C., Irinyiné Oláh, K.: A napraforgómoly (Homoeosoma Nebulellum Denis et Schiffermüller) rajzásdinamikájának vizsgálata nagycserkesz térségében.
In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022 : Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : Konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 105-110, 2022. ISBN: 9786156032645
16.
Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Tóth, C., Irinyiné Oláh, K., Makszim, G. N. T., Györgyi, G., Henzsel, I., Vitéz-Váradi, R.: A szöszös bükköny (Vicia villosa Roth.) terméselemeinek vizsgálata tenyészedényes kísérletben.
In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022: Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : Konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 73-80, 2022. ISBN: 9786156032645
17.
Györgyi, G., Zsombik, L., Kosztyuné Krajnyák, E., Henzsel, I.: Effect of sowing date and fertilization on protein quantity and seed protein yield of three different dry bean genotypes.
In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022 : Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : Konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 5-17, 2022. ISBN: 9786156032645
18.
Györgyi, G.: Étkezési szárazbab.
In: Szántóföldi növények vetőmagtermesztése 2. / Izsáki Zoltán, Kruppa Józesef, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 258-267, 2022. ISBN: 9789632699905
19.
Tóth, G., Henzsel, I., Györgyi, G., Sárvári, M.: Különböző vetési paraméterek hatása a fehérvirágú csillagfürt (Lupinus albus L.) magtermés mennyiségére 2018-ban.
Növénytermelés. : 71 (71), 241-262, 2022.
2021
20.
Henzsel, I., Hadházy, Á., Tóth, G., Sipos, T., Györgyi, G.: A burgonyagumó vastartalmának alakulása a Westsik-féle vetésforgó tartamkísérletben.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 227-235, 2021. ISBN: 9786156032409
21.
Sipos, T., Henzsel, I., Györgyi, G.: A "Kriszta" évelő rozs (Secale cereale L. x Secale montanum Guss.) fajta takarmányhozama kaszálási kísérletben.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 45-52, 2021. ISBN: 9786156032409
22.
Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Henzsel, I.: A különböző tőtávolságok hatása a Boglárka burgonyafajta termésmennyiségére.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, 2021, 93-100, 2021. ISBN: 9786156032409
23.
Henzsel, I., Erdős, Z., Pál, V., Györgyi, G., Tóth, G., Sipos, T., Hadházy, Á.: A talajtömörödés elleni védekezés lehetőségei egy vetésforgó kísérlet eredményei alapján.
In: A talajok multifunkcionalitásának megőrzéséhez szükséges ismeretek átadása az agrárkörnyezet fenntarthatósága céljából. Szerk.: Ladislav Kovac, Jana Jakubová, Aranyos Tibor József, Makádi Marianna, NPPC-Vyskumny ústav agroekológie Michalovce, Piestany, 200-210, 2021. ISBN: 9788097356521
24.
Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Henzsel, I.: Különböző állománysűrűségek hatása a Hópehely szárazbab termésmennyiségére extrém termesztési körülmények között.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 285-293, 2021. ISBN: 9786156032409
25.
Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Henzsel, I.: Talajtermékenység növelésének lehetősége degradálódó területen bab termesztéssel.
In: A talajok multifunkcionalitásának megőrzéséhez szükséges ismeretek átadása az agrárkörnyezet fenntarthatósága céljából. Ed.: Ladislav Kovács; Jana Jakubová; Aranyos Tibor József; Makádi Marianna, NPPC-Vyskumny ústav agroekológie Michalovce, Michalovce, 151-158, 2021. ISBN: 9788097356521
DEENK University of Debrecen
© 2012 University of Debrecen